Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.mam taki maly problemik.poniewaz od niedawna jezdze super marka:)to nie mam pojecia jak powino chodzic sprzeglo a dokladniej ciezko czy lekko.mnie sie wydaje ze raczej za ciezko chodzi a ostatnio po calodniowej jezdzie w korkach jak przyjechalem do domu to zobaczylem ze jak docisne pedal to strasznie skrzypi w okolicach (pomiedzy)clodnicy i silnika.Dodam tylko ze na nastepny dzien wszystko bylo juz pieknie ladnie.co to moze byc.Ten typ tak ma ,czy mam cos padniete bo i taka ewentualnosc biore pod uwage?
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Maj 27, 2011 12:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie ze lapa i warto zrobic to jak najpredzej bo wykonczysz sprzeglo
w moim przypadku tak bylo bo lapa sie zapiekala i zawsze troszke odciagala tarcz i 700zl poszlo na naprawe
u mnie na tyle ciezko chodzila ze mechanika musial pomoc sobie palnikiem zeby ja nagrzac bo reka jej ruszyc nie szlo
a ten temat czytałeś
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=56503
Ja też posiadam taki objaw, że po dłuższej jeździe, w upalne dni skrzypi mi sprzęgło (w chłodniejsze dni ten objaw nie występuje). Byłem u mechanika i stwierdził, że kończy się wysprzęglik (koszt wraz z wymianą 300-320PLN-ów).
Najpierw sprawdzę patent ze smarowaniem. Jak to nie pomoże, to wtedy wymienię wysprzęglik.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nic nie zrobiłem od tamtego czasu. Zimą mi nic nie piszczało, a teraz też już nic nie piszczy, sprzęgło pracuje tak jak powinno, więc nie będę tego teraz ruszał. Zobaczę co się będzie działo latem w upalne dni. Jak to się powtórzy to spróbuję patent ze smarowaniem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a ten temat czytałeś
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=56503
Ja też posiadam taki objaw, że po dłuższej jeździe, w upalne dni skrzypi mi sprzęgło (w chłodniejsze dni ten objaw nie występuje). Byłem u mechanika i stwierdził, że kończy się wysprzęglik (koszt wraz z wymianą 300-320PLN-ów).
Najpierw sprawdzę patent ze smarowaniem. Jak to nie pomoże, to wtedy wymienię wysprzęglik.
U mnie skrzypiał jak kupiłem pedał od sprzęgła a mechanik też chciał kupować i wymieniać pompkę (oczywiście używaną żebym się nie kapnął). Kapnąłem na wszystkie części co się ocierają po kropelce oleju do maszyn i od 3 lat mam spokój. Co ciekawe było tak samo jak u Ciebie, czyli jak było zimno to było ok, a jak były upały to jak by ktoś stare drzwi otwierał.
to znaczy lapa i wysztko co przed??
moze sprecyzujesz
ze dwa razy tez jakos mi sprzeglo tak nie rowno puszczalo i sie wciskalo cos wlasnie w typie starych drzwi czy obicerajacej/zacinajacej sie linki
ale to tylko w dalszych podrozach i do tego korkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum