Wysłany: Sro Cze 01, 2011 21:27 [214Si] Problem z centralnym i klaksonem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
To mój pierwszy post tutaj więc przede wszystkim Witam!
Od tygodnia jestem jak na razie szczęśliwym posiadaczem 214 Si z 97r.
Jednym z moim problemów za który nie wiem jak się zabrać jest centralny zamek
Nie działa mi pilot więc otwieram i zamykam z kluczyka jak na razie. Problem polega na tym, że co jakiś czas (co 5-10) gdy otwieram drzwi słychać krótki klakson. Proszę o pomoc.
Będę wdzięczny gdy ktoś mi doradzi- zakupiłem auto, nie działa mi centralny, płytka w pilocie wygląda na nową(aż za bardzo czysta jak na 97rok), baterię wymieniłem, bezpieczniki też ok. Jechać na kodowanie ? czy sugerujecie inne rozwiązanie naprawienia centralnego? mam tylko 1 komplet kluczyk+pilot. światełko od immobi w kabinie nigdy nie widziałem żeby się świeciło, nie wiem czy to normalne i czy coś pomoże w moim pytaniu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeśli gdzieś się powtórzył temat, niestety nie znalazłem.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 21:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc zostawiłem pilot w domu i poszedłem przejechać się autem, wszystko normalnie.
Gdy zostawiam auto z otwartymi drzwiami i próbuję zamknąć to klakson się odzywa ale dlaczego odzywa się gdy otwieram czasem tego nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum