Generalnie to auto jest przecietniakiem pod kazdym wzgledem...
FL byl proba ratowania gdy juz bylo zle w firmie R i MG. nikt o zdrowych zmyslach nie pwoie ze to bylo fajne - Ja bardziej lubilem okragle lampy w czarnym , obecnie w zoltku nie podoba mi sie juz tak przod i plastikowy srodek. Ale od zupelnie nowego modelu oczekiwalbym lepszej stylistyki, lepszych silnikow, czegos co moze przyciagnac ludzi... no chyba ze MG ma teraz konkurowac cenowo z hiundajem i kia
Z alfa nie jest tak zle, to tak jak ktos powiedzial w ktoryms filmie - czy bedzie sportowa Lancia- juz jest , nazywa sie alfa romeo i to jest wlasnie to target odpowiedni. Fiat codziennosc , taniosc, lancia elegancja styl, Alfa moto emocje we wloskim stylu
A w co celuje MG >? wlasnie tego nie widze, poza checia zarobienia kilku Ł wciskajac sie w rynek miedzy ople, fordy, VW.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 09:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MG 6 wazy prawie 1,5 tony, wiec tych 160 konikow nie bedzie czuc . 210 Nm ... nie powala dyplomatycznie mowiac.
Oczywiście, ze nie powala ale przyspieszenie mam minimalnie lepsze niż 160konne ZT. 8,4 do setki to wcale nie najgorszy wynik i tylko ZS180 i ZT190 mogą się pochwalić lepszym.
Cytat:
Generalnie to auto jest przecietniakiem pod kazdym wzgledem...
Nikt nie uważa chyba inaczej jednak patrząc na poprzednie modele MG dziwią mnie twoje oczekiwania...
Cytat:
FL byl proba ratowania gdy juz bylo zle w firmie R i MG. nikt o zdrowych zmyslach nie pwoie ze to bylo fajne - Ja bardziej lubilem okragle lampy w czarnym , obecnie w zoltku nie podoba mi sie juz tak przod i plastikowy srodek.
Nie pisze tylko o MG po FL, a o całej serii R/MG produkowanych od drugiej połowy lat 90. Najpierw był Rover 200 i 400 po kilku latach klepania zrobili pierwszy FL i nazwali 25 i 45, później wpadli na pomysł obniżenia zawieszenia oklejania spoilerami i pojawił się w ten sposób ZS i ZR i dopiero na sam koniec zrobili jeszcze raz kolejny FL... ale to nowy Mg 6 jest nudnym przeciętniakiem...
Cytat:
Ale od zupelnie nowego modelu oczekiwalbym lepszej stylistyki, lepszych silnikow, czegos co moze przyciagnac ludzi... no chyba ze MG ma teraz konkurowac cenowo z hiundajem i kia
Stylistyka jak pisałem kwestia gustu to co Tobie się nie podoba innym może przypaść do gustu. Co do silnika ma być w miarę dynamiczny , oszczędny i spełniać normy emisji spalin. Co byś innego widział na początek?
Cytat:
A w co celuje MG >? wlasnie tego nie widze, poza checia zarobienia kilku Ł wciskajac sie w rynek miedzy ople, fordy, VW.
A w co celowało wcześniej? W to samo tylko jak widać z marnym skutkiem. Już o tym pisałem kiedyś, tylko największe koncerny takie jak Fiat czy VAG mogą sobie pozwolić na utrzymywanie marek przynoszących straty wszyscy inni właśnie celują w taki obszar rynku gdzie zarobią pieniądze nikt charytatywnie nie będzie produkował samochodów tylko dlatego, ze ktoś gdzieś sobie coś o tradycji pisze, której już od dawien dawna nie ma.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie zgodze sie, ze MG to tylko oklejone spojlerami R . Jest jeszcze zawieszenie, ktore mi osobiscie najbardziej przypadlo do gustu , dlatego jezdze takim autkiem srodek z polkubelkowymi fotelami ... to ze silnikow nie wkladali mocniejszych to jzu wina problemow z $.
I kogo utrzymuje fiat i kogo VW? to nie sa firmy charytatywne, co zrobiono z R i prawem do Mini, bezwzglednie czerpie sie z tradycji mini- dla $ tylko i wylacznie a nie z dbalosci o historie...
Niestety coraz bardziej jestesmy w swiecie rzadzonym przez ksiegowych, tylko ja nie chce jezdzic autem projektowanym przez nich To po porstu moja filozofia
Od calkiem nowego auta wlasnie bym oczekiwal zmiany . Nowy model powinien byc ... no wlansie nowy, unikalny, ciekawy... a taki nei jest, nowe auto bylo szansa na zryw w marce, a mam wrazenie ze to falstart, bo niczym nei zachwyca. FL byl proba ratowania, tutaj 6 mogla byc kamieniem milowym, krokiem do przodu... a narazie nie widze tej odmiany.
koncepty byly b ciekawe , ale z nich wiele okrojono, na niekorzysc !
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie zgodze sie, ze MG to tylko oklejone spojlerami R . Jest jeszcze zawieszenie, ktore mi osobiscie najbardziej przypadlo do gustu , dlatego jezdze takim autkiem srodek z polkubelkowymi fotelami ... to ze silnikow nie wkladali mocniejszych to jzu wina problemow z $.
Pisałem o obniżonym zawieszeniu ale nawet to i "kubełkowe" fotele ni czynią go wyjątkowym...
Cytat:
I kogo utrzymuje fiat i kogo VW? to nie sa firmy charytatywne, co zrobiono z R i prawem do Mini, bezwzglednie czerpie sie z tradycji mini- dla $ tylko i wylacznie a nie z dbalosci o historie...
Tak przez Ciebie wspominaną Alfe Romeo. Tak Alfa przynosi straty Fiat dopłaca do interesu, a VAG? Zobacz ile go kosztowało przejęcie Bugatti, zaprojektowanie i produkcja Veyrona, a później sprawdź ile za niego kasuje. Nie trudno wywnioskować, ze sprzedają je sporo poniżej kosztów. Oni sobie mogą pozwalać na tradycje i prestiż utrzymywania takich marek. Producent z Chin póki co NIE
Cytat:
Niestety coraz bardziej jestesmy w swiecie rzadzonym przez ksiegowych, tylko ja nie chce jezdzic autem projektowanym przez nich To po porstu moja filozofia
Nie chcesz, a jeździsz...
Cytat:
Od calkiem nowego auta wlasnie bym oczekiwal zmiany . Nowy model powinien byc ... no wlansie nowy, unikalny, ciekawy... a taki nei jest, nowe auto bylo szansa na zryw w marce, a mam wrazenie ze to falstart, bo niczym nei zachwyca. FL byl proba ratowania, tutaj 6 mogla byc kamieniem milowym, krokiem do przodu... a narazie nie widze tej odmiany.
Myślę, ze wypuszczenie nawet przeciętniaka, który jest całkowicie nowym modelem, a nie przeróbką rovera to już jest krok milowy...
Cytat:
koncepty byly b ciekawe , ale z nich wiele okrojono, na niekorzysc !
Jak w większości marek...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum