Wysłany: Pią Cze 03, 2011 20:39 [R75] Brak mocy, głośno chodzi, dużo pali po wymianie HGF
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam mam następujący problem odebrałem dziś auto po wymianie uszczelki pod głowicą i teraz mam nastepujące problemy:
-chodzi jak traktor
-obroty falują (problem z odpaleniem niekiedy sam gaśnie)
- maksymalne obroty 4500 i odcina wcześniej odcinało przy 7500
-brak mocy na benzynie max 120 km/h na gazie max 90 km/h i wyje
dodam że głowica była planowana i kolektor dolotowy podobno szlifowany bo był krzywy
Rover 1.8 16v benzyna
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Cze 03, 2011 22:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 20:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 22:53
flinso napisał/a:
powiedział że od temperatury się wygiął i nie dolegał idealnie
Dobrze zrobił. Szlifował tylko przylgnię aby wyrównać.
flinso napisał/a:
- maksymalne obroty 4500 i odcina wcześniej odcinało przy 7500
Tryb awaryjny.
flinso napisał/a:
-brak mocy na benzynie max 120 km/h na gazie max 90 km/h i wyje
Obroty wzrastają, a prędkość nie?
Dobrze by było podłączyć się pod komputer diagnostyczny i zobaczyć w czym problem. Po naprawie mechanik mógł czegoś nie podpiąć lub mógł uszkodzić się jakiś czujnik lub cokolwiek innego może być powodem problemów.
flinso, popraw pisownię w postach zgodnie z zasadami przyjętymi w pisowni polskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum