Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam mialem drobny wypadek, mianowicie stracilem lotke na myjni automatycznej polamaly sie takie plastikowe mocowania na klapie i tu moje pytanie czy ktos sie orientuje czy takie cos mozna kupic gdzies lub moze ktos by mial na zbyciu??
Czy ktos moze mial podobna przygode na orlenie badz innej stacji i jak wyglada procedura odszkodowania w takim wypadku??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z ich OC, babka na miejscu wypelnila mi wniosek o odszkodowanie i powiedziala ze beda sie odzywac co i jak wiec chcialem sie dowiedziec moze ktos wie jak to wyglada
Hmm. oni są ubezpieczeni od takich spraw.
sprawa prosta- kobitka zadzwoni, umówisz sie z rzeczoznawcą i on wyceni szkodę.
Kase ci dadzą na konto albo w łapkę- czas 2-3 tyg. zwyczajowo.
_________________ Stań przed Królem,pokłoń się Bogom, klęknij przed swoją Kobietą.
a czy na tej myjni nie pisało, że przed myciem trzeba ściągać spojler ?
nie jeżdżę na takie myjnie ale obiło mi sie o uszy, że tam jest jakiś regulamin i pisze jakie elementy należy ściągnąć przed myciem
a w instrukcji auta to na 99% pisze
Nic nie bylo napisane o spojlerze bo bym nawet nie wjezdzal, przeciez nie bede rozbieral pol auta do mycia mysle ze taki zapis to przeginka by byla bo co drugi by nie mogl wjechac hehe rozumiem ze to jest tylko maszyna i moze sie pomylic bo sam robilem obrabiarki numeryczne i tez sie mylily czasem ale mozna jakos temu zapobiec wprowadzajac dokladniejsze czujniki i zabezpieczenia ale to juz tak na marginesie stalo sie i tyle
leszczu, ta zostaly na klapie mocowania, pare wydaje sie jeszcze calych wiec pewnie wylamalo mi sie ze spojlera i skonczy sie na nowym niestety
radomraptile, to ceny nowistych sa czy uzywek? myslisz ze jak za nowa policzy to plus lakierowanie ewentualne pod kolor?
wiesz co nie chce wporwadzac Cie w blad i lepiej jak by sie ktos wypowiedzial kto jest pewny ale wydaje mi sie ze zwracaja pieniadze jak za nowy element. ja za wgniecenie w blotniku doslownie niewidoczne dostalem 250zl a wystarczylo od srodka puknac gumowym mlotkiem .
leszczu,No wlasnie tak mi sie wydawalo wiec zastanawiam sie jak do tego podejda w ubezpieczalni hehe
Dzisiaj wpadlem na pomysl zeby sie zapytac w serwisie mg rover o kompletna cene takiej uslugi, widzialem w gdansku szyld serwis mg rover wiec wale do nich a gosciu mi mowi ze oni juz dawno nie robia ich a szyld zostal stary na scianie hehe normalnie masakra. Wyslalem natomiast pare maili z zapytaniem o koszty, jesli dostane jakas odpowiedz to bede mial sie na co powolac podczas wizyty rzeczoznawcy
mi też wyrwało fabryczną lotkę, wezwałem pały mimo że nie chcieli przyjechać. Połamane zaczepy w lotce i porysowana lotka.
Pisz pismo do myjni. Ja zgłosiłem sprawę do ubezpiecyzciela myjni i nic z tego nie wyszło bo ubezpieczony wnosi sprawę a nie odwrotnie. Odpuściłem a trochę szkoda po wycenili na 1000zł szkodę
Kozik, u mnie bylo tak ze babka od razu przyleciala z aparatem zrobila zdjecia, wypelnila mi kwity do ubezpieczalni i reklamacje do orlenu i powiedziala ze oni wysylaja to do orlenu a Ci dalej do ubezpieczyciela i ubezpieczyciel mnie poinformuje telefonicznie lub mailowo co i jak z rzeczoznawca itd, mam nadzieje ze nie beda probowali sie wykpic.
rieger, ja miałem problem bo to był prywatny właściciel myjni, jak już mieli wypłacać ubezpieczenie (po prawie roku) to on stwierdził że to nie myjni wina tylko nie fabrycznego spojlera a spojler mam fabryczny z 200tki nie z zra który bardziej wystaje. Nie chciało mi się użerać więcej. Musiałbym sprawę do sądu oddawać, a spojler sobie zakleiłem więc naprawa kosztowała mnie jakieś 20zł
maniaq, wg Twojej podpowiedzi zadzwonilem do tomateam i mila pani powiedziala ze koszt takiego nowego spojlera z anglii to 2660 zl, powiedzialem jaka jest sprawa i pani mi wysle fakture pro forma na ta czesc wiec bede mial czarno na bialym Poza tym pani mi powiedziala ze wg niej to bedzie szkoda calkowita przewyzszajaca wartos pojazdu tzn ze co?
Krzysi3k, i tak zrobie chyba moze uda mi sie jakos dorobic mocowanie lub jakies wkrety i inne patenty, a jak nie to kupie uzywke chyba no na pewno nie kupie spojlera za taka kase hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum