Wysłany: Wto Cze 07, 2011 20:43 [R 400] BRAK MOCY PRZY STARCIE
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, mam problem typu:
Samochód ma słabą moc przy starcie aż do momentu jak włączy się turbina, Gdy się włączy już wszystko jest OK
Nic się też nie dzieje gdy silnik jest zimny. Jednak w momencie osiągnięcia właściwej temperatury pojawia się ten problem
Wymieniłem przepływomierz myśląc, że to on, odpiąłem katalizator. Byłem też podpiąć pod komputer, ale nie wykazało żadnego błędu. Już sam nie wiem co robić....
Może ktoś z Was mi coś doradzi?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 20:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 21:22
jakubrutkowski napisał/a:
musiałbyś jeszcze sprawdzić czujniki płynu i paliwa. one dość często oszukiwały komputer dając złą dawkę paliwa
Jak wywnioskowałeś tą usterkę ? możesz rozwinąć szerzej ta myśl ?
steview napisał/a:
Samochód ma słabą moc przy starcie aż do momentu jak włączy się turbina
Od zawsze są takie objawy ?
Mierzyłeś przyśpieszenie od 0-100 i 60-100 ?
Być może masz tylko takie wrażenie silniki 2.0 SDi w zakresie obrotów do momentu załączenia turbiny do orłów nie należą
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 21:48
steview napisał/a:
Wymieniłem przepływomierz myśląc, że to on,
Przepływomierz w tej jednostce struję tylko pracą zaworu EGR wiec odpada w tym zakresie obrotów który podałeś.
Filtr powietrza w jakim stanie masz ?
Jeśli chodzi o czujnik paliwa odczuwał byś to na obrotach na biegu jałowym,zazwyczaj zaczynają skakać.
steview napisał/a:
odpiąłem katalizator
W sensie wywaliłeś i zastąpiłeś strumienica ?
steview napisał/a:
Wcześniej było normalnie
Normalnie czyli jak ?
Trochę za mało informacji dajesz od siebie
Jak możesz złap przyspieszenie od 0-100 wtedy będziemy mieli jakieś oparcie do tego co piszesz.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum