Wysłany: Nie Cze 12, 2011 20:30 [Rover 214] Problem z centralnym zamkiem
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam!
Ostatnio u mojego ojca w Roverze 214 pojawiło się zwarcie w wiązce tylnej klapy. Efektem czego był rozładowany akumulator, oraz brak centralnego zamykania (z pilota jak i z kluczyka). Naprawiłem wiązkę w tylnej klapie, ale centralny dalej nie działał. Rozebrałem więc moduł alarmu. Jeden z przekaźników był stopiony, oraz jedna ścieżka przepalona. Wymieniłem przekaźnik na nowy, oraz naprawiłem ścieżkę. Centralny otwiera, ale nie zamyka Zastanawiam się nad wymianą całego modułu alarmu, ale gdzieś czytałem, że trzeba też wymienić jeszcze sterownik silnika, kluczyk i pilot... Chciałbym się od Was dowiedzieć ile w tym jest prawdy? Co tak naprawdę muszę kupić? Czy wystarczy tylko moduł alarmu z pilotem, czy muszę kopić to wszystko co wyżej napisałem? Wiem, że na forum jak i w google jest pełno takich przypadków, ale nikt jednoznacznie nie napisał jak go rozwiązać, dlatego proszę o wypowiedź osób, które znają się na rzeczy i miały już z tym do czynienia.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odgrzewam temat. Mianowicie mam zdemontowany immo i centralny też mi nie działa. Chce wmontować nowy moduł. Będę go musiał jakoś synchronizować czy wystarczy tylko wmontować i będzie działać ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum