Witam, jeśli się dubluje temat to bardzo przepraszam, ale znalazłem tylko temat dotyczący ogólnie podniesienia osiągów.
Ogólnie słyszałem że w R200 (86KM 2.0SD) nie ma możliwości wgrania Chip tuningu. Czy to prawda? chodzi mi głównie o mapy wtrysków. Bo z 2 litrów dało by się chyba coś wyciągnąć?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Cze 18, 2011 08:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 21:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
machi12, Temat jest jeden jak polepszyć osiągi, i w komputerze nie ma map wtrysku. Komputer tylko steruje czasem wytryski resztę się samemu na pompie podkręca.
Podstawa do zabawy przy pompie była wiele razy tutaj opisywana.
Potem podkręcenie Turbo
Montaż Intercoolera
Wywalić kata
zasklepić EGR
odłączyć odmę
I sie ma ok 120KM zależy to stanu silnika SD
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
a SDI to ten 106 km ? i co z niego można wyciągnąć ?
Wiesz mnie tam 86 KM styka po mieście ale jak się dalej udaje to bieda a w sumie r200 bym chciał na drugie autko
Czy możecie mnie odesłać do tematu z Intercoolerami w SD r 200? bo nie mogę znaleźć nic. Najlepiej konkretne modele inter. Ja się na tym "jeszcze" nie znam a poczytał bym coś
Dla mnie mega spalanie to jest w granicach 8 litrów
Moja 220 SD paliła na początku bez klimy oraz Tuningu jakieś 5.0-5.5litra potem z klima oraz podkręcona dawka i innym pierdołami ok 6 litrow do 6,5 litra
ALe warto bo bardziej dynamiczne auto się staje i większa frajda na długie trasy
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Chłopaki jestem laikiem... możecie wkleić mi zdjęcia?
7-8 litrów mi pali. 7 to bardzo spokojna jazda przy 8 pali mi jak jadę pow 3 tyś obrotów.
W sumie powiem wam że leje jeszcze BP Ultimate... nie tego zwykłego.
Edit: nie mam klimy tylko zwykły nawiew, którego nie używam.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 15:31
Moj od wieeeeelu ostatnich tankowan zawsze bierze 5,5-6,1 rzepaku. Dawno nie jezdzilem tylko po trasie, wiec jest 70%miasto 30%trasa. A nie oszczedzam auta i cisne przewaznie do oporu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum