Markzo, ja mówiłem, że 7 sekund do 100 km/h?
Ja nawet nie mierzyłem, bo szkoda mi ze sprzęgła strzelać
na gg gadaliśmy pare razy i mowiles, ze powinno byc niskie 7s do paczki zreszta moze wreszcie zrobimy jakiegos spota typowo na sciganie? mozna by sie ustawic na jakims lotnisku czy cus (Ułęż może?) i poganiac, mysle ze pare osob z forum by sie zebralo mozna by sie wreszcie bezposrednio zmierzyc a i zabawa by przednia byla
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 13:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 13:56
Pływak tutaj to się bardzo mylisz akurat jak twierdzisz że diesel nigdy nie będzie jeździł to co że to jest klekot?? pierwsza rzecz co z tego że zr 1.8 ma 160KM?? jak ma momentu o ponad 100NM mniej od mojego to już masz odpowiedź, następna rzecz te 160KM w jakim zakresie obrotów jest dostępne?? mi 290NM wchodzi już od 2300 obrotów A w 1.8 przy tych obrotach to jechać nie chce nawet!! co do tych 7.3s-7.5s tak jak napisałem i nie wierzysz to zapraszam na żywo, mam G-tech i z chęcią Ci udowodnie, bo ja przez neta nie mam zamiaru nic udowadniać, znam swoje auto i wiem na co je stać.
A zapomniałem dodać miałem VR-a w MK3 i wiem jak to jeździ i od razu mówie że w serii szału jakiegoś nie ma, robiłem nim w granicach 7.7s do 100km/h, a co do tego silnika w roverze jak myślisz że nie ma możliwości zrobienia z IDT ok 200KM to też się mylisz, wystarczą większe wtryski, IC, Turbo i mapa. pozdro kolego i poczytaj troche.
Zejdźcie na ziemi z tymi klekotami nigdy nie jechały i nigdy jechać nie będą
I z tym się zgadzam, oczywiście są szybkie diesle, myśle że krzyśka fajnie się jeździ... ale... właśnie, jeździ. To porównywanie do KVłek i wasze objeżdzanie ich albo czasy 7s. przez te 7s trzy biegi musisz przewachlować.
[ Dodano: Czw Cze 16, 2011 14:10 ]
komik88 napisał/a:
jak ma momentu o ponad 100NM mniej od mojego to już masz odpowiedź
tak to dzięki swojemu niutowi wygracie wyścig z przyczepkami. W tym jest lepszy
komik88 napisał/a:
mi 290NM wchodzi już od 2300 obrotów A w 1.8 przy tych obrotach to jechać nie chce nawet!!
Hahaha i te 290 NM masz dostępne przez jaki zakres obrotów? do 3tys? No no to nieźle, tylko jak VVC zapnie moc od 5k rmp to do 7 pociągnie czyli tyle co połowa Twojego zakresu od zera.
komik88 napisał/a:
A zapomniałem dodać miałem VR-a w MK3 i wiem jak to jeździ i od razu mówie że w serii szału jakiegoś nie ma, robiłem nim w granicach 7.7s do 100km/h, a co do tego silnika w roverze jak myślisz że nie ma możliwości zrobienia z IDT ok 200KM to też się mylisz, wystarczą większe wtryski, IC, Turbo i mapa. pozdro kolego i poczytaj troche.
hahaha hahaha z VRki sie przesiadłeś i teraz masz napewno szybszą fure ahahaha. Podaj linki ja z chęcią takiej lektury zaczerpnę skoro Ty tak wiedzą błyskasz z niej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 14:14
nie gadam z tobą kolego. Jak jeździsz tą swoją benzyna to śmigaj dalej, każdy kupuje to na c ma ochote, a jak porównujesz VR-a Z 93r do MG ZR z 2004r to dobry koleś jestes! pod każdym względem golf jest gorszy.
Markzo, z tego co słyszałem to Ułęż do końca roku jest już zaklepana ale Wróbel na zlocie mówił że jakby co dzwonić do niego i można się podczepić do jakiejś grupy. Myślę że sierpień wrzesień będzie można się ustawić w Ułęży żeby pośmigać troszkę w zakrętach. Tylko wtedy wiadomo wjazd na lotnisko 250zł bo instruktor jest na drugim fotelu Ewentualnie wynająć tor w Radomiu bez instruktora ale tam to z jednego zakrętu wychodzisz by wejść w drugi
Kilka osób pewnie by się znalazło na pojeżdżawkę. W każdym razie ja jestem chętny jak naprawię to co w Radomiu się popsuło
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Remi55, jeśli nawet to samochód tak się przestraszył że w drodze powrotnej też miał tą dolegliwość Ale dzięki temu mam za free tempomat
A na zdjęciu za Tobą widać jak już czarna chmurka się tworzy
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pływak tutaj to się bardzo mylisz akurat jak twierdzisz że diesel nigdy nie będzie jeździł to co że to jest klekot??
Cytat:
a co do tego silnika w roverze jak myślisz że nie ma możliwości zrobienia z IDT ok 200KM to też się mylisz, wystarczą większe wtryski, IC, Turbo i mapa. pozdro kolego i poczytaj troche.
Ze wszystkim się mylę to może bądź tak łaskawy milordzie i wyprowadź mnie z tego błedu jakimiś KONKRETAMI bo jeszcze nikt mi tego nie udowodnił na tym forum, że w PL ktoś przekroczył chociaż magiczne 150KM, a 1.9TDI 110KM zrobione na lekko ponad 190KM to i owszem widziałem na własne oczy i już w miarę fajnie się to zbiera. 200KM w l serii? Czekam z niecierpliwością
Cytat:
pierwsza rzecz co z tego że zr 1.8 ma 160KM?? jak ma momentu o ponad 100NM mniej od mojego to już masz odpowiedź, następna rzecz te 160KM w jakim zakresie obrotów jest dostępne?? mi 290NM wchodzi już od 2300 obrotów A w 1.8 przy tych obrotach to jechać nie chce nawet!!
Nie samym momentem auto jedzie Poczytaj o zależnościach miedzy mocą, a momentem i między momentem na silniku, a momentem na kołach bo nie zawsze jest tak kolorowo jak by się mogło wydawać. Co do obrotów to za to jak Ty masz odcinkę i musisz wajhować za kolejnym biegiem to 1.8VVC ma jeszcze spore pole do działania...
Cytat:
co do tych 7.3s-7.5s tak jak napisałem i nie wierzysz to zapraszam na żywo, mam G-tech i z chęcią Ci udowodnie, bo ja przez neta nie mam zamiaru nic udowadniać, znam swoje auto i wiem na co je stać.
A ja nie mam zamiaru jeździć i oglądać "oszałamiające" 138KM z gruźlika. Sorry winetou na mnie taki wynik wrażenia nie robi ale jak już przekroczysz te 200KM bo ponoć się da jak pisałeś to z chęcią wpadnę
Cytat:
A zapomniałem dodać miałem VR-a w MK3 i wiem jak to jeździ i od razu mówie że w serii szału jakiegoś nie ma, robiłem nim w granicach 7.7s do 100km/h,
No widzisz, a znajomy który ma TDI dopiero po przekroczeniu 180KM mógł startować do VR'a...
komik88 napisał/a:
nie gadam z tobą kolego. Jak jeździsz tą swoją benzyna to śmigaj dalej, każdy kupuje to na c ma ochote, a jak porównujesz VR-a Z 93r do MG ZR z 2004r to dobry koleś jestes! pod każdym względem golf jest gorszy.
Nie wiem czy wiesz ale konstrukcyjnie twój samochód jest niewiele młodszy.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Z L-series ktoś zrobił ponad 200KM w UK, ale to rzeźba konkret i wytrzyma niewiele niestety...
Realnie przy 160KM angolom silniki padają, bo chłodzenie za słabe mają...
Realnie przy 160KM angolom silniki padają, bo chłodzenie za słabe mają...
Chlodzenie spalin , tylko problem się pojawia ze za pomału przy takiej mocy spaliny uciekają przez Turbo i kolektor wydechowy to wydechu. I powstają tam ogromne temp. i dlatego uszczelka pada i się silnik się gotuje.
Dlatego dla 160KM+ trzeba już to wymienić na coś większego.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
chcesz szpanu proszę przełóż silnik z tego maleństwa
podaję link do aukcji z silniczkiem link
wsadzasz to do ZRki (mile widziana kreatywność) i niema bata wszyscy zwracają honor na forum i możesz śmiało powiedzieć że najszybszy diesel o ile nie w ogóle MG w Polsce a może i na świecie
Uwaga post ma charakter ironiczny przed przeczytaniem skonsultuj się z lekarzem bądź farmaceutą.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No dlatego jak mi turbo padnie to wsadzam Garrett serii GT17
I nawet z turbo większym nie zamierzam przekraczać 150 KM Najwyżej dawkę się zmniejszy jak coś
Z kolektorem byłoby rzeźby troche, najlepiej by było dorobić jakiś
Pływak, u mnie turbo zdaje się jeszcze porządnie żyć, ale czasem potrafi szybko paść
Albo przynajmniej bym przerabiał tą, myślicie, że wsadzenie większego wirnika itd, zdałoby egzamin?
zr 1.8 ma 160KM?? jak ma momentu o ponad 100NM mniej od mojego to już masz odpowiedź, następna rzecz te 160KM w jakim zakresie obrotów jest dostępne?? mi 290NM wchodzi już od 2300 obrotów
i co z tego,że masz taki moment jak masz krótkie przełóżenia i jestem pewien na 100%VVC by Cie objechał, ale może masz pompowtryski z tego jakie masz auto w opisie tak wychodzi
komik88 napisał/a:
A w 1.8 przy tych obrotach to jechać nie chce nawet!!
jechałeś w ogóle VVC ? masz w ogóle jakieś pojęcie o tym ?
komik88 napisał/a:
bardzo mylisz akurat jak twierdzisz że diesel nigdy nie będzie jeździł
"nie sprzet a technika czyni z Ciebie zawodnika" jak ktoś kiedyś powiedział. Wróbel w radomu zwykłym klekotem na mokrym pierwszy raz jechał tym autem wykręcił 1:56
wątpie,żeby Twoje auto miało 7 coś do 100 jak vvc jest lżejszy i ma taki czas a ma 160 km, i lepiej się kręci, wiem że ma mniej nm ale jak już wspomniałem inne przełożenia są
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum