Wysłany: Pią Cze 17, 2011 15:53 [Rover 216 91r.] dusi go po mieście
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: < 1993
Witam, mam problem z moim Roverkiem 216 16V. Jak go rano odpalam (zimny silnik) to wszystko w porządeczku. Ale wystarczy jak się przejadę kawałek a silnik się zagrzeje wtedy dusi i rwie go na 1, 2 i 3 biegu. Jak jadę poza miastem (bieg 4 i 5) to już w porządeczku. Świece i przewody wymienione, filtr też. W okolicy Ostrowca św nawet nie mogę znaleźć stacji diagnostycznej która by mogła podpiąć auto do komputera (rocznik 91). Może ktoś pomoże mi znaleźć przyczynę lub ma namiar na diagnostyka?
z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 15:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kopułka i palec rozdzielacza, powinno być gitara, jakby problem pozostał to dawaj bita na forumie
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 21:24 ]
gazu nie masz... jak przekroczysz 3k rpm na 1,2,3 to dalej szarpie, czy tylko w niskim zakresie obrotów a może też być na nowych kablach przebicie, niestety zaczął się sezon nocnych sk... postaci kun i innych gadzin... ja w zesłym roku musiałem nowe kable wymienić przez taką jedną...
kurde bo teraz patrzę że Ty kanciakiem poginasz, to zły dział i nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd bo nie znam zbyt dobrze tego auta, tam silniczek zdaje się Japończyk siedzi, tak a nie zwróciłem uwagi, weź skrobnij priva do któregoś z adminów żeby przerzucił temat do odpowiedniego działu pozdrawiam
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 22:32 ] http://www.roverki.pl/czc...y.html?catid=43 tu masz jeszcze polecany na stronie głównej warsztat w Kielcach, trochę daleko ale nie aż tak daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum