Witam,
odświeżam temat, bo też mi szyba poszła. Mechanik stwierdził, że to od naprężeń od kolizji (tylko że to było w styczniu )
W każdym razie szybko to poszło i teraz ma jakieś 30 cm od dolnego rogu po stronie kierowcy w kierunku środka szyby. Tego to już chyba nie ma sensu naprawiać? To prawda, że mogą zabrać dowód za coś takiego?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 20:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Polecam przy okazji ubezpieczania auta podpytać o pakiet szyby - w Warcie mam coś takiego i juz mi sie przydało - zauważyłem pękniecie - jeden telefon ze zgłoszeniem szkod i machina ruszyła - już bym miał wymienioną ale akurat takiej nie mieli .. Pani trochę była zdzwiona co to za auto . Największym plusem tego ubezpieczenia jest to że jest to wypięte z Autocasco i po skorzyxtaniu z tego ubezpieczenia nie ma zwyżek . Sama składka chyba 10 czy 15 zł ...
Dokładnie, wspaniała sprawa. Auto-szyby kosztują obecniew warcie 69zł nie musisz kupować AC żeby je wykupić, to oddzielne ryzyko. Szkoda na nim nie powoduje szkód na AC. A na każde zdarzenie mamy 2000 zł (zdarzeń bez ograniczeń)
Dzięki za szybką odpowiedź. A gdzieś jeszcze przeczytałam, że trzeba spróbować sprawdzić, dlaczego pękła, żeby z nową nie było tego samego??? Miałam stłuczkę i jeżdżę z mocno wyklepanym błotnikiem, ale to po drugiej stronie. Będę wdzięczna za jakąś radę...
Pytanie, czy koszt naprawy nie przewyższa wartości samochodu? Mam R620 z 1998 roku i generalnie nie opłaca się ładować w niego nic poza rzeczy absolutnie niezbędne.
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 09:28
mi pekla w zimie wzdluz wycieraczek uzywana kupilem za 100zł idealna od anglika w bardzodobrym stanie i wlozenie 100 czyli zamknelo sie w 200zł czyli w kieszeni zostalo 250-300zł nie ma ani jednej ryski i pekniec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum