Wysłany: Pią Lip 01, 2011 08:28 [R45] Problemy z uruchomieniem
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam.
Rozwiązałem problem z mułowatym silnikiem i odcięciami obrotów (http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=66840) ale pojawił sie kolejny problem, a mianowicie bardzo ciężko odpala i to bez różnicy czy na zimnym czy ciepłym silniku. Przy próbie uruchomienia za autem pojawia się chmura białego dymu. Jak myślicie czym to może być spowodowane? Osobiście uważam że wtryski leją, ale Ja się nie znam i wolę zapytać zanim cokolwiek rozkręcę. Trzeba to jak najszybciej rozwiązać bo szkoda akumulatora i rozrusznika.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 08:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No ale przy złym kącie wtrysku nie byłby mułowaty albo głośno chodził?
Przed wymianą zaworu magnetycznego w pompie wszystko było dobrze z odpalaniem, odpalał na 'dotyk'. W zimę miał trochę ciężej ale to normalne przy dieslu.
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:14
Sprawdź coś takiego, przed odpaleniem, podpompuj gruchą, aż się zrobi twarda i wtedy spróbuj zapalić, jak odpali od razu- na bank cofa Ci się paliwo do zbiornika.
Z kątem wtrysku jest tak, że zależy w którą strone przestawiony
Albo dobrze odpala i muł, albo słabo odpala, ale dynamika jest
Trzeba złoty środek znaleźć
Pompowałem gruchą i to nie pomogło cały czas jest to co było.
Jeżeli chodzi o wężyki przelewowe to wymienione były może 4-5 miesięcy temu bo były już dziurawe.
Powtórzę że takie objawy pojawiły się po wymianie zaworu magnetycznego pompy wtryskowej i tu upatrywał bym przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum