Witam, chcę wam przedstawić swojego MG ZR z 2004r.
Silnik 2.0 Turbo diesel 115KM seria- obecnie wycięty jest katalizator, zrobiony wydech przelotowy 2.5", sportowa wkładka filtra K&N oraz zmienione mapy na 138KM i 285NM.
Body Kit jest oryginał. Kolor z palety chabru.
Zawieszenie Sportowe, Alufelgi 16cali Romagna Ruote (Italy) w odcieniu chrom.
Przyciemnione szyby tylne, ciemny pasek na przedniej szybie, chromowane ramki tablic rej.
W środku Pół Skóry z kratą oczywiście oryginał ZR-a. Białe zegary, pedały MOMO, gałka aluminium, pełne wyposażenie.
Audio - radio clarion usb mp3, głośniki pioneer.
Osiągi autka: 0-100km/h 7.32s V-max ok 210km/h
SPALANIE OK 5.5l
POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO OGLADANIA
[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 14:54 ]
MOJE MG ZR
Ostatnio zmieniony przez komik88 Wto Lip 05, 2011 22:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w wydechu wywaliłem kata i końcowy, zrobiłem jedną rurę od turbiny do końca 2.5" końcowy z kwasa jest RM. Teraz bede robił downpipe jeszcze od turbiny i łączke elastyczną mam już srednią to wymienie.. a o koncowym myśle zrobić inny bo ten głośno chuczy a ja dużo w trasy jezdze i męczy..
komik88, kata ja też mam wywalonego, właśnie zamierzam przelotowy końcowy wstawiać od firmy ProEX (na allegro). Facet robi Ci przelot z takim dźwiękiem jaki chcesz, możesz zażyczyć sobie praktycznie taki cichy jak fabryczny, ja bym brał z lekkim bassikiem
No właśnie rurę od turbo + downpipe chce wymienić, bo one dużo blokują... Masz może fotkę tego jak to zrobiłeś? Kolektor wydechowy wymodziłeś jakoś? Jak to wygląda?
nie no dopiero downpipe chce zrobic w przyszlym miesiacu bo teraz jade na urlopik wszystko pokaze fotami jak bede robic od poczatku do konca.. coś słyszałem o tym kolesiu co napisałes.. u nas tez robią po wymiar i dzwiek z kwasa za ok 400zl.
Borek czasem w koninie bywam ale to max 3-4x w roku możemy się kiedy umówić np w strykowie zaden problem
ile krzycza za wydech do diesla??
i moze wiesz z jakiego kostrzynia sa?? bo jak koło poznania to mam nie daleko wiec moze osobiscie bym podjechał sie rozmowic
zakupiłem dziś zegar doładowania jak będzie chwila czasu to go włoże.. dziś też zmieniłem wydech końcowy na serie bo jade w tym tygodniu na śląsk a z tym przelotem na końcu łeb bolał już go dziś sprzedaje i zamówie w przyszłym miechu jak bedzie kasa wydech z kwasa pod zamówienie.
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 16:25 ]
no i dziś został zamontowany zegar doładowania wkazuje nie całe 1.3 bara, także jest okej bo na 1.4 bara spokojnie go podkręce teraz musze pomyśleć o FMIC bo jednak w te pogody seria nie wyrabia po 10minutach
[ Dodano: Czw Cze 23, 2011 10:14 ]
no wczoraj zakupiłem FMIC wymiary 550x140x65 wystarczający do 160KM a ja więcej jak 150 itak nie uderzam od przyszłego tygodnia będzie rzeźba z włożeniem dam foto relacje
[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 22:21 ]
i już FMIC siedzi jutro tylko musze opaski kupić do ciężarówek heh bo jedną mi ściągło.. ale będzie dobrze
lepszy by byl jak by wlot i wylot byl z 1 strony i mniej zakrętasów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 22:49
słuchaj ja też odkryłem o co chodzi z tymi 7.32s do 100, chodzi o to że mój g-tech mierzy od 0-60mph wieć do 96km/h różnie pokazuje, raz 7.3 raz 7.5, a nawet jak zla trakcja to 7.7s. wpisałem po prostu wynik który wyszedł mi na g-techu najlepszy i tyle. Co do FMIC to zrobiony jest tak bo koszta nie były wielkie, jutro tylko maluje rury i zakładam zderzak.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2009 Posty: 21 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 05:11
No ładnie ładnie.
Normalnie mnie zainspirowałeś.
Tylko jak napisał Raptile pasuje dopaść jakiś IC z wlotem i wylotem z jednej strony.
Ale ogólnie koncepcja bardzo mi się podoba
co do IC jest możliwość puszczenia rury z lewej strony (patrząc na przód auta) poniżej lampy jest wystarczający otwór i ilość miejsca żeby puścić za chłodnicą
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum