Wysłany: Pon Cze 20, 2011 11:48
http://www.youtube.com/watch?v=l6d7wGPV618pawel2707, chyba do tych przeróbek zainspirował Cie Damian Gucio :D Jak można tak bezcześcić roverka? Chyba wolał bym jeździć autobusem bo w takim czymś można spalić sie ze wstydu
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 11:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co do montażu jakichkolwiek lampek, ledów i innych podobnych obiektów (jak uchwyty na telefon bez przyssawki) polecam tzw. piankę do luster - do kupienia w marketach budowlanych - trzyma bardzo mocno, łatwo potem usunąć, i trzyma bardzo mocno.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Wszystko trzeba robić z odrobiną smaku i gustu ( a gusty są różne )
Ja mam zamontowane pod nogami 5 cm taśmy LED o barwie ciepło-białej podłączone pod lampkę, taśma jest z klejem więc wystarczyło tylko znaleść kawałek płaskiego miejsca i przykleić. Jak do tej pory nie odpadło, a jest już prawie rok. Przewód schowany jest pod uszczelką drzwi a potem przeciągnięty do światełka, bez demontażu jakichkolwiek elementów.
Oświetlenie nóg ściemnia się prawie tak jak górne, prawie bo poniżej jakiegoś napięcia nagle gaśnie a żarówka jeszcze chwilkę się świeci.
Plusem tego oświetlenia jest to że można szybko sprawdzić czy się nie wdepnęło w gó.no i łatwiej się odkurza
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
uz Ci tłumacze 8V tak ma poprostu za blisko do pracy mam.
moje 8V robiło setkę w 13sek
spalało na zimnym silniku 10L (dystanse np po 1,5km odpalania, gaszenia itp)
Zainteresowałbym się trochę osiągami i spalaniem !
Co do oznaczenia to masz napisane: R214 Si - myślałem, że Si to zawsze były 16V co nie zmienia faktu, że za dużo pali i słabo się zbiera - no chyyba, że osiągi mierzone pod górkę z pełnym pokładem ludzi na 17" felach ew zmieniasz biegi przy 4.000 rpm i setkę robisz dopiero na czwórce
8V słabe jest bo słabe ale 16sek do 100 to ono nie ma
dudekmis - wg. garażu filtr powietrza wymieniales 2 lata temu - na zapchanym spalanie ci podskoczy, bo silnik za mało powietrza dostaje, bardziej przepustnice otwierasz żeby tak samo przyspieszać i takie tego efekty. U siebie zauważyłem po wymianie filtra spadek o niecały litr na setkę z 10 na 9,2.
Wracając do tematu - ja zamontowałem 30 cm kawałki listew domowej roboty z alledrogo, które dostałem w gratisie, w kolorze zielonym. nie wyglądają źle, świecą mimo swej barwy i czarnej wykładziny i welurów całkiem całkiem. Uważam że ledy stosowane z umiarem, i tam gdzie wolno są jak najbardziej wskazane.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Jeszcze raz mówię osiągi w stopce nie są codziennością a tylko tzw niechlubnymi rekordami.
Oki doki !
dudekmis napisał/a:
filtr wymieniam regularnie co pół roku bo tego wymaga
Natomiast tutaj bym się trochę postresował ! Mój filtr po 8-9 mc nie wymagał wymiany średnio raz na rok był wymieniany - no ale jak robisz tyle w 6mc co ja w rok to możliwe - choć wcześniej pisałeś, że masz bardzo mało km do pracy i dlatego dużo pali bo nie robisz długich tras - więc domniemywam, że coś nie tak jest z tym, że po 6mc musisz zmieniać filtr
No ale już koniec offtopica, jakbyś miał jakieś pytania/obawy to pisz w dziale technicznym a póki autko śmiga to oki zmiana filtru co 6mc na pewno nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum