Wysłany: Pon Lip 18, 2011 16:16 [214] Pasek rozrządu z silnika 1.4 8v do 16v
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witajcie, potrzebuje takiej szybkiej porady bo jade wlasnie do mechanika. Wymienialem ostatnio rozrzad przy moim 1.4 16v i mechanik podobno wsadzil pasek od silnika 8v (bo mu nie pasowal) ktory ma 126 zabkow a nie jak powinno byc 143/145. Potem nagle mi strzelila pompa wody(leje sie z niej woda), czy to moze miec jakis wplyw na uszkodzenie jej ? I czy silnik ten bedzie tolerowal ten pasek, czy jak najszybciej to trzeba zmienic? Za wszelka pomoc z gory dzieki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 16:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie pomylilem Nadal nie wiem z tym paskiem co jest grane, teoretycznie od 8 zaworowego nie ma szans zeby podszedl pod 16, ale on uparce twierdzi, ze tak jest. Zbaranialem ! Napiszcie da rade to czy nie.
PS. Zastanawiam sie czy nie sprzedac tego benzyniaka i diesla sobie kupic, juz mam dosc :<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum