Wysłany: Czw Cze 02, 2011 10:29 [r200] nowe amortyzatory i sprężyny?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam tak sobie mysle nad wymiana zawieszenia w aucie bo to co mam aktualnie jest jeszcze oryginalne z 99 r zawieszenie jest w dobrej kondycji moze dlatego ze z WŁoch ,ale gdybym chciał zmienic i zyby było tak z 3 cm nizej to wymieniać sprężyny czy amortyzatory ? i jakiej firmy polecacie nie drogiej ale żeby nie było to byle co
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 10:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, również dołączam się do pytania, gdyż mam zamiar nieco zglebić swojego rovera. Pytanie tylko brzmi ( podobnie jak poprzednik ) czy wystarczy wymienić sprężyny np na takie klik , czy trzeba również wymieniać amortyzatory? Pytałem o to mojego mechanika to powiedział że trzeba sprawdzić jaki jest skok na tych sprężynach i na obecnych amortyzatorach i dopiero wtedy będzie wiadomo czy je również trzeba wymienić.
Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc
Pozdrawiam i dziękuję
czy wystarczy wymienić sprężyny np na takie klik , czy trzeba również wymieniać amortyzatory?
z tego co czytam na forach i oglądam, to nie ma żadnego sensu zakładanie twardych sprężyn i niższych do ori amortyzatorów, gdyż te długo nie pojadą... wytrzęsie Ci budę. najlepiej to do sprężyn dokupić sport-amory i powinno być ok. ale po polskich drogach to wiesz...
Tylko wtedy koszt się podwaja Szkoda bo myślałem że zamknę to wszystko w kwocie około 400-500 zł (same sprężyny). Natomiast z drugiej strony pasuje to zrobić bo ten prześwit między kołem a nadkolem jest ogromny, co sprawia że samochód wygląda jak terenowy A takie sportowe amorki w jakiej cenie się sprzedają?
Pozdrawiam
hmm Kayaba mowisz:D a gazowe czy olejowe sa lepsze:D i czy posiadasz te Kayaba i mozesz powiedziec czy lepiej auto zachowuje sie na nierównościach niz seryjne amory?:]
hmm Kayaba mowisz:D a gazowe czy olejowe sa lepsze:D i czy posiadasz te Kayaba i mozesz powiedziec czy lepiej auto zachowuje sie na nierównościach niz seryjne amory?:]
ja mam z tyłu założone kayaby gazowe i sprężyny tej samej firmy jest dużo lepiej tył się wyciszył
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum