Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 122 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 20:47 [R214Si] Szarpie przy przyspieszaniu i hamowaniu silnikiem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam
Przejrzałem kilka tematów dotyczących szarpania ale niestety nie znalazłem odpowiedzi.
Sprawa wygląda tak, że szarpie silnikiem w zakresie od ok 1000 do 2000 tyś obrotów
podczas przyspieszania np. pod górę jest to najbardziej odczuwalne oraz podczas hamowania
silnikiem od około 2000 tyś w dół.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Silniczek krokowy wyczyszczony i brak poprawy.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 20:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 122 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 20:55
Według mnie to akurat zapłon może niemieć wpływu przy hamowaniu silnikiem ale może i się mylę.
A z resztą w niedawnym czasie były wymieniane elementy układu zapłonowego
Ja wymieniłem - świece, kable, kopulke, palec teraz jeszcze cewka .... dolałem też specyfik do czyszczenia układu paliwowego nic nie pomoglo .... stawiam na cewke jeszcze zobaczymy co wyjdzie ... moze 180 zl pomoze ... hehehe podmieniałem też czujniki polozenia przepustnicy .... czy czujnik polozenia walu tez jest za to odpowiedzialny od temperatury tez przekladalem czujnik .....
Jak stwierdzić czy są w pożądku na pewno nie da się ruszać silnikiem tak jak ktos mial kiedys we watku ... no u mnie tak samo na lpg jak i na bp wymienie cewke ....
Ja miałem coś podobnego, zacząłem od zmiany świec (chociaż poprzednie wyglądały w porządku), zatankowałem pod korek Vpower racing, wlałem ten specyfik który polecił mi wachu990, i fura chodzi jak rakieta
świece są dobre a od paliwa napewno to nie zależy bo mam tak samo na PB i LPG
U mnie szarpie w tym samym zakresie obrotów zarówno na PB jak i LPG, wymieniłem palec, kopułkę, przewody i świece, niestety nie pomogło. Szarpania są nieregularne, raz szarpie bardziej a raz mniej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum