Wysłany: Czw Sie 12, 2010 20:45 [R75] Klimatyzacja - problem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mam problem z klimą a dokładnie z zasilaniem sprężarki. Wymieniłem sobie sprzęgło sprężarki bo mi się rozleciało i zadowolony chciałem sprawdzić czy działa i klops -cewka nie wciąga sprzęgła sprawdziłem i nie dochodzi plus ( na krótko od akumulatora działa a przez włączenie klimy nie)Co to może być sprawdziłem bezpieczniki i wydają się być dobre
Zastanawiam się czy muszę nabić klimę freonem bo sprawdzałem ją przy pustym układzie - może to jest powodem że cewka nie ma zasilania?
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lip 25, 2011 21:09, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale można go jeszcze zdobyć u ''Pana Zdzisia'' zza płotu
ludziska jeżdżący starszymi autami muszą się jakoś chłodzić, a freonowej klimatyzacji czynnikiem przecież nie dobiją
Podłączę się pod temat. Mi gdzieś bardzo powoli ucieka czynnik z układu. Maszyna nabijająca czynnik nie stwierdza nieszczelności układu. Czy jest jakieś typowe miejsce w którym ten czynnik ucieka??
pozdrawiam
phuss, moim zdaniem na uszczelkach (łączeniu) rurek klimatyzacji ze sprężarką zobacz czy nie ma tam takiego zielonego duszka
może być też nieszczelny skraplacz (chłodnica klimatyzacji) to są dwa newralgiczne punkty
Życie zmusiło mnie żeby odświeżyć temat, a mianowicie mam ponownie problem z klimą . Chodzi o to ze wymieniłem sprężarką , naprawiłem wentylator, uszczelniłem uklad, napelniłem go i sprawdziłem. Po prostu super - kupe kasy poszło i powinno działać. I tu zaczyna sie problem bo niby klima działa ale wtedy gdy jej się chce Jak sie włączy AUTO to działa żeby za chwilę się wyłączyć be większej reguły bo nieraz działa bez zarzutu a są momenty że w ogóle się nie włączy .Co to może byc?????????Jaka jest tego przyczyna????
piochu1, podważasz zaślepkę - panel na klimatroniku i pod nim odkręcasz 4 śrubki. Wyciągasz klimatronik i masz dwie kostki, ale od razu Ci powiem, że tam nic nie znajdziesz. Zrób test klimy - opisany na forum, poszukaj i ustaw temperaturę na LO bez włączonego ECON, sprawdź tak czy działa cały czas klima, tryb AUTO ma to do siebie, że w zależności jaką temperaturę ustawisz na panelu klima albo się włączy albo wyłączy samoczynnie, automatycznie, właśnie o to chodzi w trybie Automatycznym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum