Witam !
Jestem na kupnie Rovera 216 1.6 Si 112 KM i nie moge znaleść zbyt wielu informacji na jego temat. Prosze o komentarze na temat tego auta. Czy jest bardzo awaryjne ? Jak z blacha ? I czy części do tego modelu sa drogi lub ciezkie do nabycia ? Prosze o info. Z góry dzieki
Autko jest z roku 2000 i ma przejechane tylko 89 tyś sprzedajcy mówi ze jest po wymianie rozrządu i podwozie zostało także poprawione. Moim zdaniem na 2000 r to strasznie mało przejechane a jezdziła nim kobieta co wy o tym sadzicie ?
Ostatnio zmieniony przez norbi Sro Lip 27, 2011 09:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 09:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
auto jest ok, typowa usterka jak każdego silnika serii K to uszczelka pod głowicą, zdarza się że hałasują łożyska w skrzyni, poza tym nie ma większych problemów.
[ Dodano: Sro Lip 27, 2011 10:36 ]
bardziej wyczerpujące informacje to trzeba poszukać na forum
[ Dodano: Sro Lip 27, 2011 10:39 ]
1,4 i 1,6 to praktycznie to samo, różnice tkwią tylko w wielkości komory spalania
sprawdz zbiorniczek plynu chlodzacego w poszukiwaniu sladów oleju, obroty na biegu jałowym czy nie za wysokie i czy się nie zawieszają, śmignij go koniecznie w trasie do 6k obrotów, i sprawdz jak wchodzą biegi w szczególności wsteczny ale tez jedynka. poza tym to chyba tyle na szybkiego. reszta standardowo jak w uzywanym autku
Wczoraj albo sprzedajcy pomylił sie na kartce z rocznikiem albo na stronie bo ja wczoraj widziałem rocznik 2000 ale wszytsko wyjdzie w dokumentach . Co sądzicie o tym autku ?
Ostatnio zmieniony przez norbi Sro Lip 27, 2011 10:50, w całości zmieniany 1 raz
http://otomoto.pl/rover-216-C19774971.html
brak znaczka R .
Tył mi nie pasuje różne różnice na klapie . tylni zderzak opadniety. Silnik ok choc za dużo nie można z tego stwiedzić.
Mieszek zmiany biegów nie wiem czy tak bardzo styrany czy to światło.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum