Wysłany: Czw Sie 04, 2011 11:52 Tyle naprawde wazy R200 SDI
Mialem ostatnio szanse zwazyc swoje auto na calkiem nowej wadze. I w sumie mnie to zdziwilo, ale za mna na pokladzie wyszlo 1340kg, czyli samo auto wazy 1270kg. Z pustym bagaznikiem i pelnym bakiem paliwa. Nie mam klimy, mam 5D i szyberdach. Felgi alu 15". Wcale nie takie lekkie to auto
EDIT:
Pomylilem sie - tyle wazyl z monitorami, bez monitorow wazyl 1300kg, czyli beze mnie 1230kg
Ostatnio zmieniony przez xtek Czw Sie 04, 2011 15:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wg danych fabrycznych R220SDi powinien ważyć 1105kg.
tylko nie jest napisane czy to waga 3 czy 5d
200 jest lżejsza niż 400 a tu wyszło że waży tyle samo co 400
1260kg waży 400 sedan z pełnym bakiem, tyle jest w dowodzie i w rzeczywistości bo ważyłem
podana waga nie jest prawdziwa
Na tej stronie są w "miarę" dobre wagi aut bo sprawdzone to było na kilku autach organoleptycznie. Nie ma szans, żeby to auto zbliżyło sie do 1100kg - ja po wyrznieciu calego tyłu, wraz z lekkim akumulatorem doszedlem do 1070 bodajze a mam silnik połowe twojej wagi - gdzieś z 30-35kg urwałem od serii samym aku i wyposażeniem bagażnika + dywaniki. Reszta to było tylna kanapa. Ciekawe ile w serii by wyszło.
Może podskoczę tam porównać - ważyłem swoje już bardzo dawno a wyposażenie auta jest wrócone do serii więc też mnie to ciekawi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum