Wysłany: Czw Lip 28, 2011 18:15 [R420] Malo miejsca na radio
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1998
Witam! Posiadam 2 radia sony oraz alpine. Wszystkie posiadają przejściówki przez co radio wystaje ze swego miejsca. Jak wy upchaliście te kable?
PS tam gdzie wkłada się radio z tyłu widziałem znajduje się plastik, myślę nad jego wycięcie aby pomieścić się z kablami. Czy to dobry pomysł?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
PS tam gdzie wkłada się radio z tyłu widziałem znajduje się plastik, myślę nad jego wycięcie aby pomieścić się z kablami. Czy to dobry pomysł?
Ja jakos swoje upchalem ,ale na pewno juz go nie chce drugi raz wyciagac Wsadzic sie da ,ale trzeba sie nakombinowac gdzie te kable popchnac za radiem (da sie do dolu , w kieszeni sa jakies otwory) . Mam JVC ,ale pod Alpina w kolegi Civicu musielismy wyciac .
Kolego wymontuj schowek i będzie Ci łatwiej je upchnąć tzn pociągnać za kable może nie będziesz musiał wycinać ja nic nie wycinałem ale problem był radio to kenwood.
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 21:35
Montowałem u siebie dwa radia, raz Sony, ostatnio Clariona, podpinałem wsio+ sygnałówki do wzmaka i nic nie wycinałem, pomocne było zdemontowanie schowka pasażera, jak już napisał driftdreamer, więc da się
Nie trzeba nic wycinać i iść na łatwiznę. Wystarczy dobrze ułożyć kable po obu stronach tego plastiku.
Najlepiej wyjąć to co jest pod nogami kierowcy i schowek po stronie pasażera. Wtedy wsadza się rękę od tyłu i ciągnie za kable.
Ja zmieściłem oprócz wiązki i kabli do woltomierza, kabel od zmieniarki oraz 8xRCA. Więc miejsca jest aż nad to
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 13:00
Panowie,wszystko zależy od gabarytów radia.Ja mam dodatkowo na kablach dość sporą puszkę zabezpieczającą przed ewentualnymi zwarciami w instalacji itp. wiec nie miałem możliwości jej ulokować za radiem lub gdzieś z boku.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
ja mam radio LG i w stosunku do soniaka podłącza się go odwrotnie, to znaczy gniazdo od głośników i zasilania jest po przeciwnej stronie niż wychodzi kabel i z gniazdem anteny jest tak samo ( gniazdo po stronie zegarów, a kabel po stronie schowka) wyjąłem uchwyt kabla antenowego żeby był dłuższy, kable od zasilania przedłużyłem i wszystko przeciągnąłem na krzyż na samym końcu kieszeni ( za tym czymś z dużym otworem na śrubę) i radio chowa się głębiej, ale brakuje mu jakieś 0,5 cm żeby całkiem weszło. Jak będę zakładał filtr kabinowy to może to poprawię, na razie mam brak weny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum