Wysłany: Czw Sie 04, 2011 10:37 [416si] Podłączenie Kabli WN
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam parę dni temu czyściłem kable WN z brudu jaki był i je podłączyłem i od tego momentu auto przy ruszaniu na jedynce i przy wbijaniu biegu drugiego lekko mi szarpie(brak mocy) ale dzieje się to tylko w korkach i po dobrym rozgrzaniu silnika...(reszta wymieniona nowy palec, kopułka, cewka, świece, silniczek krokowy, sprawdzony czujnik położenia wału jest ok)
Jak podłączyć kable????na kopułce jest 1, 2 ,3, 4 i podłączyłem to tak że od pierwszej świecy podłączyłem jak jest 1 druga świeca jak 2 itp czyli od długości kabli...ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem....i wydaje mi się że coś źle zrobiłem bo od razu po tym zaczął silnik przerywać i nim rzucać...albo to tylko przypadek i kable mam do wymiany bo nie są pierwszej nowości i już mają trochę najechane....
Jak kable to jakie kupić???????????
Jakiej firmy polecacie żeby pośmigały długo na LPG
Z góry wielkie dzięki za pomoc!!!
Dzięki Adrian na Ciebie zawsze można liczyć....
Jutro je zakupie....
Nad cewką też coś pomyśle w sobotę bo jest w takim miejscu że ręce opadają miałem juz parę aut ale cewkę w takim miejscu tylko w roverku widziałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum