Wysłany: Czw Sie 18, 2011 10:16 [R25] Alarm
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, Napotkał mnie pewien problem.. szukałem przyczyny nie działających tylnych wycieraczek, spryskiwacza tylnej szyby oraz podświetlenia tablic, a przy okazji doszukiwałem się przyczyny ciągle działającej klimy ( nie moge jej wgl wyłączyć) oraz nie działającego centralnego zamka.. Szukałem, szukałem i doszukałem się na łączeniu tylnej klapy z dachem przetartych wszystkich kabli oprócz jednego, więc dokładnie porozcinałem i polutowałem wszystkie kabelki od nowa.. Byłem pewien sukcesu a tu zonk, podłaczam AKO otwieram drzwi a tu nagle Alarm.. więc próbuje go wyłączyć pilotem ( wcześniej można było go pilotem wyłączać) a teraz nie szło. wiec wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam, wszystkie kontrolki okey, ale alarm nie przestaje wyć.. Więc odłączyłem ako i nie grzebałem więcej bo jest późno a nie chce budzić sąsiadów , jutro zajrzę jeszcze w bezpieczniki.. sam nie wiem gdzie szukać przyczyn.. jest może ktoś kto mógłby mi pomóc ? wiem wiem dużo pytań odnośnie usterek które wymieniłem, ale po to jesteśmy tu by sobie pomagać, jeśli byłby ktoś w temacie i tak miły mi pomóc to z góry wielkie dzięki
[ Dodano: Czw Sie 18, 2011 11:16 ]
Panowie nie wiem co robić .. Miał ktoś podobny problem ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 10:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź jeszcze bezpiecznik od centralnego zamka. Jak zamykasz drzwi kierowcy od środka poprzez wciśnięcie kołeczka to blokują się też drzwi od strony pasażera i klapa bagażnika?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 11:13
Bezpiecznik od centralnego zamka to ten od alarmu, to ten sam bezpiecznik jest wymieniony, wcześniej jak wdusiłem ten guzik od zamykania drzwi słychać było takie szybkie stukanie w klapie i drzwiach pasażera, teraz nie ma nic.. Nie wiem jak mam się zabrac za ten centralny..
Ale tego problemu nie miałeś przed naprawą tej wiązki, więc chyba logiczne gdzie stoi przyczyna.
Zrób może jeszcze taki teścik, że odłącz siłownik centralnego zamka klapy bagażnika i wtedy zobacz czy problem będzie się powtarzał.
[ Dodano: Pią Sie 19, 2011 14:09 ]
Jawaa napisał/a:
Bezpiecznik od centralnego zamka to ten od alarmu, to ten sam bezpiecznik jest wymieniony,
Bezpiecznik od centralki znajduje się pod maska w skrzynce i jest oznaczony numerem "1" i jest tylko od centralki, bo od sygnału dźwiękowego jest odpowiedzialny numer "3"
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 20:24
Nie.. przed lutowaniem kabli w tej wiązce problem już był, centralny nie działał. dziś zauważyłem ze nie działają również wycieraczki i spryskiwacz szyb, ale za to działa oświetlenie tablic, będe musiał porozbierać w samochodzie i może ta wiązka uszkodzona jest w innym miejscu , bo na klapie sprawdzałem wszystko wydaje się być ok
[ Dodano: Nie Sie 21, 2011 21:24 ]
Bezpieczniki są okey więc nie wiem, wiązka pod klapa jest cała. problem musi być gdzieś zupełnie w innym miejscu
Wysłany: Sro Sie 24, 2011 10:27
No i zrobione, problem miał przyczynę w dwóch miejscach. Raz w wiązce tylnej klapy, wiązke całą wymieniłem i zastosowałem miękkie kable które nie powinny się przetrzeć ani zaginać. Oraz dwie przepalone ścieżki w module który jest pod kierownicą tam gdzie bezpieczniki, Po zlutowaniu ścieżek zaczeło wszystko działać, nawet światło stop
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum