Witam, jako że zbiża się wiosna, czas modyfikacji w naszych R, więc oprócz planowanego dolotu chciałbym kupić jakis tłumik końcowy, tylko nie mam zielonego pojęcia na co patrzeć, który będzie lepszy itp. Nie zależy mi na tym by mnie całe osiedle słyszało tylko na nie za głośnym przyjemnym basiku
ja mam mugena jest bardzo wygodny i wyglada dobrze wedlug mnie masz wkladke i na trasie nie przeszkadza "ryk" ja mam skróconą wkladke i jezdze tak caly czas mam delikatny pomruk ..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
IMHO Owal np. taki:
pasowałby najlepiej do bryły R200
Warto też byłoby wywalic katalizator (jeśli jeszcze jest).
A co do linka z tłumikami to myślę że wystarczyłoby coś tańszego z allegre.
przepraszam za odkopywanie starych tematow ale na ten temat jest juz duzo posrow a nie chcialbym dublowac kolejnych...
do rzeczy...
sypie mi sie koncowy tlumnik i chcialbym zmienic na nowy pomyslalem ze warto by zainwestowac w cos lepszego cos co by nie tylko ladnie wygladalo ale i dobrze brzmialo...
wiem ze moge kupic zwykly tlumnik i jakas nakladke ale dla mnie to wies i nie chce w ten sposob oszpecic swojego R...
moj problem polega na tym ze robie czesto dluzsze czasy a wiadomo ze w trasie malo przyjemne bylo by wycie tlumnika dlatego mam do Was prosbe byscie podali jakies przykladowe linki za czym moglbym sie rozejrzec co wybrac...
nie chce aby ryczal jak honda tylko wlasnie tak ze "smakiem" wydawal ladny dzwiek jak mu sie przydepnie...
czytalem ze silincer duzo pomaga ale przeciez nie bede go zakladal za kazdym razem jak mam jechac w trase...
kilka postow wyzej byla mowa o przycieciu go co moze byc dobrym rozwiazaniem wyglad owalnej koncowki tez uwazam ze pasuje do R tylko jaki wybrac bo na alledrogo jest tego od groma...
z gory dzieki i przepraszam za malo profesjonalne slownictwo i podejscie ale licze na Wasza pomoc
pozdr
Podłącze się pod temat. Chciałbym kupić do swojego roverka 214i końcowy tłumik.. ładny, owalny, ewentualnie 2rurki.. troche "basu".. nie mam pojęcia jak szukać.. gdzie to wiem.. ale na co zwracać uwagę? skąd mam wiedzieć że będzie pasował? o np. taki: http://allegro.pl/item100...a_promocja.html .. pasuje ? zamontuje go sam bez problemu ?
Problem zaczyna się na dwururce bo wystaje bardziej w dół i belka przeszkadza. Ja musiałem belkę z 3cm zmłotkować
[ Dodano: Nie Wrz 04, 2011 23:12 ]
a będę teraz sprzedawał swój wydech na którym miałem praktycznie te same wyniki na hamowni ale z racji tego, że obwinąłem bandażem wydech z zra to zostaje u mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum