Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 20:42 [R214]Problem z odpaleniem auta i nie reaguje pilot
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
prosze o pomoc mam problem z odpaleniem rovera 214,1,4 benzyna nie moge wogule uruchomic zaplonu, nie reaguje na pilota ,w pilocie wymienilem baterie na nowa ,auto nie bylo odpalane od zeszlego roku
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 20:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Akumulator naładowany? Pilot zsynchronizowany? Co to znaczy, że nie możesz uruchomić zapłonu? Kontrolki się nie zapalają po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Czy tylko rozrusznik nie działa?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
akumulator naladowany, kontrolki po przekrenceniu kluczyka sie zapalaja i wlancza sie przerywany dzwiek rozrusznik nie dziala, ten pilot wczesniej dzialal normalnie,
A połączenie i stan przewodu do rozrusznika sprawdzałeś?
To niema sensu, autor tematu pisze że nie może odblokować IMMO a nie problem z kręceniem.
Otwórz pilot, wyjmij baterię i poklikaj przyciski (od razu zrób dobrej jakości zdjęcia i podeślij do mnie), potem wsadź baterię, synchronizuj i zobacz czy reaguje.
Jak nie to czekam na zdjęcia, będziemy myśleć.
szukalem tego kodu czterocyfrowego zeby odblokowac awaryjnie ale niestety nie mam moze ktos wie jak odczytac ten kod z tabliczki znamionowej pojazdu? a zdjecia pilota zrobie jutro i wysle mejlem
Kod można odczytać podłączając komputer samochodu pod komputer TestBook/T4 bądź na jednej ze stron oferujących jego otrzymanie (za odpowiednią, rzecz jasna, gratyfikacją) na podstawie VIN. Ta druga metoda nie zawsze działa, choć kilka osób z tego forum z powodzeniem z niej już skorzystało.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum