Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 21:01 [R75] Czujniki parkowania z przodu
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Czy ktoś z użytkowników posiada czujniki z przodu pojazdu. Przymierzam się do założenia takich. Może ktoś przerabiał ten temat i podzieli się ze mną doświadczeniem, bądź konstruktywnymi uwagami.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wywiercić dziury to nie problem, tylko co by je włączało? normalnie są włączane poprzez wsteczny bieg (np prąd doprowadzony do świateł wstecznych). A te do przodu jak by były włączane? ręcznie? cały czas? to chyba główny problem. ew może jest jakiś czujnik pierwszego biegu? to by było chyba najlepsze.
ew może jest jakiś czujnik pierwszego biegu? to by było chyba najlepsze.
takie coś zdaje sie można by samemu zrobić , jakiś mikrostyk i zamontować go odpowiednio, tylko ciekawi mnie na jakiej zasadzie działa to w oryginale...
Pomysł ten narodził się z myślą o mojej żonie, która nie lubi jeździć długimi samochodami. Choć ja także dostrzegłem ten mankament, parkując pod koniec zimy na wąskiej osiedlowej uliczce, zarysowałem przedni zderzak o wysoki krawężnik. Stąd pomysł na czujniki w przednim zderzaku, z tyłu mam - rewelacyjna sprawa. Jako że nie posiadam nawigacji, myślałem także o zamontowaniu tzw. stacji multimedialnej, która posiada także gniazdo do kamery parkowania. Gdzieś w innym wątku na forum był link do aukcji na e-bay takiej stacji. Ale za taki wypas trzeba wyłożyć niestety ok. 1 500 zł. No i kwestia umieszczenia takiej kamery z przodu, zawsze będzie zabrudzona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum