Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam.
Z tego co widzę ten temat był już poruszany kilkakrotnie na tym forum. Sprawa dotyczy sprzęgła w 416, a mianowicie jego odpowietrzenia. Sprzęgło "bierze" przy końcu a 2 miesiące temu została wymieniona tarcz, więc wątpię aby już się zużyła. Z tego co wyszukałem to jedni twierdzą że można to odpowietrzyć, inni że nie, więc chciałbym tutaj dostać konkretną odpowiedź.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 08:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie, mi się też wydaje że po wymianie sprzęgło powinno brać nisko... a tymczasem u mnie sprzęgło wymienione jakieś pół roku temu a bierze na samej górze. Czy jest jakiś sposób żeby brało niżej??? Roverek 420sdi 98r.
Cześć Szewczyk.
...nie ma takiej możliwości,żeby się zapowietrzyło.
-pisze ci na zbiorniczku,i na takim przewodzie,co idzie do wysprzęglika,no open!
Jeśli masz jakieś podejrzenia,nawet nie kombinuj przy tym,tylko od razu wymiana tej części,napisze ci że miałem z tym wiele problemów.
(sprawdz moje posty,tam jest wszystko.)
Zrobiłem tak. Wykręciłem ten wysprzęglik i podniosłem go powyżej tego zbiorniczka, popompowałem nim kilka razy w rękach i zamontowałem go z powrotem. Sprzęgło nieco polepszyło się, silnik po wciśnięciu sprzęgła ładnie spadał z obrotów podczas zmiany biegów lecz po 2 dniach znów silnik przestał schodzić z obrotów a sprzęgło pogorszyło się. Czy wymiana samego wysprzęglika pomoże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum