nie jest problemem wymienienie popielniczki z tyłu i obudowy ręcznego, tylko zeby to wszystko pasowalo dziurkami na śruby i generalnie bez zadnego wiercenia przerabiania itp:)
jesli chcesz zlikwidowac "drewienko" to moze zdemontuj i pomaluj na czarny mat bądż zamontuj sobie te od mg zr co do zegarów to aluramki i malowanie wskazówek podobnie aluramki na nawiewy i bedzie ładnie jesli nie chcesz malowac pozostaje jeszcze folia termokurczliwa ale to nie zdało u mnie egazminu ja osobiscie drewienko nawiewu na czarno a listwe nad poduszka pasazera na srebno , aluramki + malowanie wskazówek zreszta wystarczy zajrzec do mnie do garazu
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 19:38
kkkubekkk napisał/a:
a mozna coś zrobić żeby przerobić delikatnie te wszystkie zegary, zlikwidowac drewno, tylko czym wtedy zastąpić żeby było estetycznie?
Ja kupiłem lakier, który wygląda jak takie satynowe aluminium z drobinkami metaliku (modernistyczne budziki i niektóre sprzęty rtv mają podobne), potem bezbarwnym dla ochrony powierzchni. Potraktowałem tym panel z pokrętłami nawiewu, listwa na desce i zaślepki klamek.
[ Dodano: Czw Paź 06, 2011 20:35 ]
Uprzedzam pytania, jak to wygląda. Wygląda lepiej i bardziej naturalnie niż "oklejanka" w MG ZR.
[ Dodano: Czw Paź 06, 2011 20:38 ]
kkkubekkk napisał/a:
kurde..może bede szukał na pobliskim szrocie takiej konsoli i trzeba by to dokładnie obejrzeć w ręku i zobaczyć co i jak by pasowało lub nie.
W każdym bądź razie nikt nic podobnego nie wykonywał ani nie przerabiał konsoli?
Nie będzie pasowało, gdyż nie tylko kształt przycisków od awaryjnych, ogrzewania szyby, przeciwmgielnych, etc. ma inny kształt... ale i działa na zupełnie innej zasadzie. W starej desce są przyciski pozycyjne (wciskasz i jest wciśnięty), podczas gdy w nowej są impulsowe (przyciśnięcie daje sygnał do przekaźnika, a przycisk wraca do swojej pierwotnej pozycji).
Zamiast lakierować możesz okleić elementy folią 3m carbon na przykład. Przyklejasz, jedziesz suszarką, obcinasz co odstaje i gotowe. Piękny efekt i bezpieczniej niż z lakierem. Na youtubie masz tutoriale jak to przyklejać, ale myślę że bez tego byś sobie poradził
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum