Na początku gdy przyjechałem zimowym mroźnym popołudniem 24.01.10 wyglądał tak
przebieg był 165tys km
Robiłem wiele rzeczy przy aucie ale wymienię takie ciekawsze rzeczy
- chrom lusterka
- car audio
* przód Głosniki Hifonics ZEUS HZCX
* wzmacniacz Hifonics Recaro RX-8407
* subwoofer 2x Axton AW08 w obudowie z laminatu
* wygłuszenie drzwi matami APP
* zabudowa słupków
* okablowanie Dietz
* radio budzetowe JVC KD-G342
- Webasto Thermo Top E co poprawiło jazdę w chłodne dni o zdrowotności dla silnika przy mroźnych porankach już nie wspominam
- wtryski z Sdi
- zaślepione egr
- deCat
- zaślepiona odma
- filtr powietrza suchy Fujita 3"
- polerowanie felg
Niestety nie dawno auto miało przygodę i wyglądało tak
nie długo będzie wiele zmian i wiele zastanawiania jak i co zrobić...
czy to jest dobre miejsce na pytania techniczne dotyczące modów w moim aucie??
a tutaj foto dość kiepskie bo późno robione
jeszcze nie wszystko jest tak jak trzeba nie wszystko zrobione nie wszystko kupione a pewne rzeczy po prostu zpaprane
ale ciekawiej niż na początku
[ Dodano: Pią Lip 29, 2011 16:28 ]
lepsze fotki
wiem wiem brudny ale nie ma czasu cały czas cos robie przy nim albo mnie nie ma w domu
to jest zamierzone
listwy mam w garażu pod kolor lusterek nie dawałem do lakierowanie bo tu na bank zostaje chrom jak i na klamkach
jedyne to nie wiem czy wnęki pod tablice nie założyć całej pod kolor zamiast tej chromowo czarnej
no i wydech mam do zmiany bo tak to lipa wyglada
bociannielot, nie zakładam klapa jest wygładzona jak i miejsce po znaczku na grillu
teraz mysle ze mogłem inaczej przerobic gril ale juz sobie odpuszczam
Krzysi3k, dzieki
szukam tylniej listwy lewej w chromie lewej do sedana
ma ktos
jesli ktos bedzie malował w kolor swoje to ja moge zaoferowac wymiane za taka z sciagnietym chromem czyli sam plastik ktory o wiele łatwiej bedzie pomalowac bo wystarczy podkład na plastik i juz malowanie własciwe
ze swojej strony moge pokryc obie wysyłki i w paczke jeszcze piwo wsadze jak bedzie w łądnym stanie
moc 110% procent moich maksymalnych oczekiwań
moment 100%
zmniejszyłbym troszkę ciśnienie ale trochę kopci a mniejsze ciśnienie będzie jeszcze większe kopcenie
[ Dodano: Sob Paź 22, 2011 10:49 ]
a i opis
test 1 z przepływka
test 2 z przed dawna na rozregulowanych wtryskach
test 3 bez przepływki
borek88, niema sensu czyszczenie kolektora dolotowego bo nic to mocy nie daje chyba ze masz warstwe 2 cm szlamu
[ Dodano: Sob Paź 22, 2011 12:38 ]
Śmiem twierdzić ze na chwile obecną to najmocniejsze iDT w polsce z "udokumentowanym" Wykresem Az dostałem 150% motywacji zeby kupic zr-a i zrobic to samo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
szkoda szkoda ze nie dałem znac na forum ale chciałem zrobic niespodzianke
powiem szczerze ze auto ma chyba u mnie dozywocie tylko odpukac zeby nie siadła pompa turbo sprzegło szrzynia czy inne wynalazki ktore nie lubie przesady
Cos twój temat przespałem Podoba mi się spoiler i siatki w przodzie fajnie to zrobione Chyba jednak pomyśle nad spoilerem Oraz pomysł z zapalniczka dobry, ale mi by się bardziej przydała w bagażniku CB mam na stale
Co do wykresu I'm quite impressed, jade teraz jak bede 26. na hamowanko i jestem ciekaw czy tyle samo wyciągnie czy więcej. A ty masz wolny wydech
Chyba jednak szkoda zmieniać tej pompy na VP37 czy Vp21 Padnie ale za ta moc warto w nią zainwestować znów Ja dziś swojego testowałem dałem kumpli się przejechać i mówił ze wrażenia super niż było na originale bo kiedyś nim śmigał Ale co teraz fajne jest do 200km/h się bez problemu rozpędza
I jednak z przeplwyka więcej mocy wyciąga No cos teraz może będziecie chcieli moje emulatory przeplywki
Ale shit 332Nm ładnie ładnie Chyba już więcej mocy nie chcecie Bo z większym Turbo GT20 VNt można uzyskać 178KM
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Remi55, ja wiecej nie chce opijam teraz wykres i prosze co tylko moge zeby podzespoły wytrzymały
dzieki auto tez mi sie podoba choc kolor bym znienił na niebieski mg ale cenowo mnie przerosło
Raptile, Ten FMIC to wątpię ze aż tyle doda Szkoda na to kasy moim zdaniem Większy Turbolag tylko
hehe.. zespoły dadzą rade tylko spokojnie ruszaj na 1. i 2. biegu bez palenie gumy
Jedyne co bym się zastanowił to wsadzić sobie teraz EGT i mieć na oku Temp. spalin Koszt ponad 350zl ale można zapobiec HGF jak temp wzrośnie powyzej 650°C
[ Dodano: Sob Paź 22, 2011 23:45 ]
Aha i szkoda ze nie zrobiłeś testu na orig. filtrze powietrza Bylo by więcej oraz z wolnym wydechem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum