Witam wszystkich.
Chciałbym przedstawić wam moje pierwsze autko.
Rover 214i, skromne 75km pod maską. 1998r, piękny granatowy kolor.
Zakupiony w sierpniu tego roku.
We wrześniu zamontowałem sobie sekwencję LPG.
Na chwilę obecną w aucie wymienione jest wszystko co konieczne do jazdy.
Kompletny rozrząd, filtry, olej, tarcze hamulcowe oraz klocki.
Po montaży LPG miałem problem z układem chłodzenia, a winny temu był czujnik temperatury, który został już dawno wymieniony.
Obecnie szykuję auto do zimy, w najbliższym czasie muszę się zaopatrzyć w komplet nowy zimówek.
Cieszę się że mogłem dołączyć do grona posiadaczy Roverów i MG.
Z góry dzięki za wszystkie udzielone wskazówki i komentarze.
Pozdrawiam
Planów jest masa Priorytetem dla mnie jest stan techniczny.
Zima, która przed nami będzie czasem na uzbieranie pieniędzy i konkretne przemyślenia.
Na sezon letni wstępnie planuję wymianę amortyzatorów z tyłu(4 osoby na pokładzie i czasem szoruję o drogę), a do tego komplet sprężyn obniżających.
I chciałbym wymienić koła. Po pierwsze ze względów wizualnych, a po drugie te obecne nie nadają się na przyszły sezon. Jakaś markowa alufelga 15" na początek wystarczy. Do tego ładny kapeć w jodełkę.
Strasznie podobają mi się też czarne AE, do tego zestaw ksenonów. Ale to się plany do realizacji przez cały przyszły rok.
W między czasie dojdzie pewnie masa drobnych dodatków, udoskonaleń i wydatków... Czas pokaże
BTW. Właśnie leszczu zauważyłem że mamy identyczne fabryczne wersje aut
No wlepa na bagażniku jest i to poprzez nią trafiłem na forum. A czy auto było wcześniej w posiadaniu, któregoś z Klubowiczy to nie mam zielonego pojęcia. Samochód kupiłem od handlarza.
A te AE to odległa sprawa, bo wydatków na przyszły rok więcej niż myślałem. Są inne priorytety, które już wymieniłeś
Założyłem już temat na forum, czy ktoś poznaje auto, skoro wlepa jest.
Nikt kto zaglądał do tematu auta nie poznał i doszliśmy do wniosku że najprawdopodobniej wersją tylna klapa nie jest z innego auta.
leszczu, nie chcę być kseroboy'em, ale nie miej mi za złe, jeśli delikatnie upodobnię swoje auto do Twojego Osobiście będąc na Twoim miejscu, schlebiał by mi taka sytuacja
Witaaam
Dość dawno mnie nie było w tym temacie
Chciałbym Wam ponownie przedstawić moje autko
Kiedy kupiony itd. możecie przeczytać wyżej
Potem zabawa z pękającymi wężami układu chłodzenia( struchlałe węże pod opaskami). Kilka litrów Prestone poszło w błoto ale w końcu zrobione i ni kropelki nie znika. Wymiana oleju na Valvoline 10w40 i filtra oczywiście. Potem zabawa z pierdołami późną nocą po %% jak lampka bagażnika i ta radość gdy działa jak powinna
Na tą chwilę auto ma 233000 przebiegu. Działa bez zarzutu i pokonuje ponad 2000 km miesięcznie Pozostaje kilka rzeczy do zrobienia takich jak wymiana tapicerek drzwi ( chętnie kupię komplet do 5d ). Wymiana szyby tylnej bo nie grzeje i przyciemnienie na nowo szyb, oraz wygłuszenie auta i trzeszczących plastików ale to już jak dzień dłuższy będzie i cieplejszy
W tym momencie to tyle z życia R. Dzięki za uwagę.
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku, Wam jak i Waszym R.
Ostatnio zmieniony przez MatiNitro Czw Maj 23, 2013 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o brak ogrzewania tylnej szyby to pewnie uszkodzona wiązka elektryczna w klapie bagażnika. Aż dziw że jeszcze nikt nie podpowiedział Na razie daj spokój z wymianą szyby
Berg, wiązka klapy działa. Ktoś kto przyciemniał szyby po prostu zj**ał robotę i po przecinał ścieżki, odkąd go kupiłem to grzały tylko 2 paski, a jak zerwałem folię to nie grzeją już żadne. I taniej będzie wymienić szybę niż to wszystko naprawiać.
Dziś zamontowałem/wymieniem boczki drzwi. Poprzednie były w okropnym stanie, miały połamane parapety i tapicerka się oklejała. Zakupiłem po bardzo okazyjnej cenie boczki od R25 polift, z kompletem klamek, 4 cięgna, blachy montażowe itd.
Efekt taki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum