Wysłany: Nie Lis 06, 2011 13:17 [R75] Ogrzewanie słabo grzeje
Witam szukałem podobnego problemu ,ale niestety nie znalazłem ogrzewanie strasznie słabo grzeje i zanim poleci chociaż trochę ciepła to mija sporo czasu ,w aucie jest webasto i tu druga sprawa jak się to uruchamia;p czy to obsługuje panel klimatronika i czy ma to wpływ na ogrzewania na zapalonym silniku proszę o pomoc z góry Dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 15:07
po 1 to założyłeś temat w złym miejscu,webasto (jeśli masz sprawne) załancza sie automatycznie jak temperatura na zewnątrz spadnie poniżej +5st cel i ogrzewa płyn chłodzący silnika,który zaś krąży też po nagrzewnicy i ciepłe powietrze powinno polecieć szybciej, a co do samego grzania to najpierw spradź pokrętło zaraz pod zegarkiem,jak nic nie da to zrób test klimy, jak nie wykaże błędów to odpowietrzył bym jeszcze układ chłodzący
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Dzięki wielkie zobaczę to i napisze czy czy coś dało, sorki przypadkiem w złym miejscu założyłem jest może jakaś możliwość przeniesienia go w odpowiednie miejsce ?
[ Dodano: Nie Lis 06, 2011 16:00 ]
zrobiłem test i wyszło mi 21 i 22 podobno to czujniki nasłonecznienia może to mieć wpływ na ogrzewanie i gdzie są te czujniki ?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 16:09
te czujniki są w tym takim jakby kapselku na środku deski rozdzielczej blisko szyby,jakiś tam wpływ chyba mają ale to musisz na forum poszukać bo coś o tym było już,a przenieść temat może chyba tylko moderator, oczywiście jeśli go wcześniej kolega apples nie zamknie jeśli znajdzie podobny temat
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum