Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam koledzy.
Szykuję się do wymiany sprzęgła i chciał bym się dowiedzieć czy czekają mnie jakieś utrudnienia przy tym. Czy na przykład muszę zwalać zawieszenie od strony skrzyni żeby ją wyjąć? Bo coś takiego obiło mi się o uszy.
Dzięki za wszelkie informacje.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 20:19
Drążek reakcyjny przeszkadza i niestety trzeba go odkręcić od wahacza. Ja dodatkowo odkręciłem całą zwrotnicę bo nie miałem klucza 36 (lub 32 - już nie pamiętam) by odkręcić nakrętkę na przegubie. Wyciągnąłem całą zwrotnicę z półosią
Witaj,generalnie chodzi Tobie o całość z robocizną,czy sam materiał lub sama robocizna??
Valeo w okolicach 600 pln,Luk w granicach 800 pln innych nie polecam.Ja osobiście latam na Luk'u.A robocizna w zależności od warsztatu.Każdy ma swój cennik.
sprzęgło można kupić od 350zł Britparta / 450zł National
wymiana w zależności od warsztatu 300zł w górę
u mnie w mieście każdy mechanik chciał 500-600zł jak usłyszał rover, wkurzyłem się usiadłem przed zumi i dzwoniłem do każdego po kolei, nieopodal na obrzeżach, znalazłem za 300zł
Ja wymieniałem sprzęgło na Valeo które kupiłem na allegro ze sklepu DEXX i zapłaciłem za nie niecałe pięć stówek. Robocizna wyniosła mnie kolejne 250 zł.
Ja wymieniałem 2 tygodnie temu. Za wymianę sprzęgła, uszcczelniacza na wale i robocizne zapłaciłem 970zł (sprzęgło 650, uszczelniacz 120, robocizna 200). Sprzęgło firmy Valeo - wszyscy chwalą.
No na fakturze i w książce serwisowej, którą mi założyli jest uszczelniacz TYLNY, wszystkie stae części tez w kartonie dostałem, wiec raczej mnie nie oszukali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum