Wysłany: Nie Lis 06, 2011 11:56 Chromowanie - prośba o polecenie firmy.
Witam,
Koledzy od dłuższego czasu poszukuję firmy która pochromuje mi elementy 61 letniego motocykla. Proszę o pomoc jeśli ktoś gdzieś już robił i może polecić że zrobią to tanio i dobrze proszę o wrzucenie tu namiarów.
Budżet mi się kończy na restaurację
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 11:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 12:27
też poszukuje takiej firmy ale mój motocykl ma 50lat:) niestety nigdzie w okolicy niemam takiej firmy, znalazłem w częstochowie i w poznaniu ale rozmawiałem z gościem który robił chromy w częstochowie i kiepsko robią, a ja kupiłem kiedyś na motobazarze w łodzi kierownice pochromowaną w poznaniu i po mżawce wyszła na nią rdza... jest jeszcze jakaś firma w bydgoszczy i chyba tam sie wybiore choć wcale niemam blisko a wysyłać części których szukałem czasem latami troche sie boje...
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
@hvil, dam ci odpowiedz taka troche niestety na okolo,
w wawie, na ulicy Mokry Ług jest typ ktory zajmuje sie czesciami do junakow, bylem kiedys u niego z kumplem ktory reanimuje aktualnie 3 sztuki naraz,
no i ten mowil ze ma galwanizernie gdzies na slasku ktora jest o polowe tansza a jakosciowo 2x lepsza od tych z komornik
w komornikach robil ten moj znajomy, i za komplet chromow do junkersa dal astronomiczne 1,2 k pln
zadzwon do tego typa i dopytaj sie o ta galwanizernie
tu jest problem, bo ja też dzwoniłem obiera oczywiście biuro i kobieta, która o czymkolwiek nie ma pojęcia, na szczęście jest miła i przełącza na warsztat/gdzieś na hale
tam potwierdzają, zgadzają się ale najlepiej przyjechać
kolega miał do chromowania małe elementy osprzętu rowerowego (korba itp.) efekt super
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 19:04
Dzieki chlopaki:-) jutro tel bedzie w uzytku:-) ale jal jeszcze jakies namiary macie to chetnie sprawdze
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 21:35
o widze kolega kruszan z niedaleka ale to nietylko chodzi aby było ładne ale też trwałe jeśli te elementy nie zardzewniały po miesiącu to też sie tam przejade bo mam troche tych gratów a na tą firme z łodzi sie jeszcze nie natknąłem...
firmę galvo polecił mi dobry znajomy, pracuje z pobliskim ABB - dla nich wykonują zlecenia konserwacji/ chromowań i innych cudów, ogromne przedsięwzięcia i kontrakty, poza tym firma ABB to też niczego sobie, wiec jakoś musi być bardzo wysoka.
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 22:35
dziex zadzwonie najorsze ze przy takich robotach to cene tak naprawde idzie poznać dopiero gdy wykonawca dostanie przedmioty. a wtedy sie wycofywać to też średnio.
Trzeba będzie mniejwiecej popytać:D i zaryzykować:)
Galvo jest . Tam gdzie pracuję sporo części idzie do chromowania właśnie do tej firmy, a są to części do zaworów i pneumatyki sprzedawanej na całym świecie. A jeśli pedantyczni w kwestii jakości Francuzi są zadowoleni z ich usług to polecam
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:08
skoro koledzy polecają to sie tam wybiore jak znajde troche czasu,a wiecie może czy też przygotowują sami te elementy? tzn zdzierają stary chrom, czyszczą polerują itd?? a zresztą zajade to sie dowiem co i jak
kruszan napisał/a:
No mamy daleko/niedaleko do siebie
no do ruśca chyba daleko nie masz jeśli faktycznie z bełchatowa
i co chromowaliście coś gdzieś w końcu ? za ile ?:) bo szukam a widze ze temat kiedyś umarł
_________________ Pamparampam
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 20:05
Boncky, ja chromowałem w WSK, jest na serio tanio ale....oni pochromuję jak im przygotujesz, ja im dałem do przygotowania i słabo to zrobili. Jak elementy nie miały wrzerów wyszło idealnie, ale tam gdzie trzeba było głęboko wyryzać papierkiem i zagładzić coraz drobniejszym czy nawet zacynować/zalać miedzią i wyrównać to zapomnij o tym. Odczyścili i pochromowali.
Obecnie wiem dwie rzeczy:
1. Jeśli robię w WSK bo i tanio i naprawdę porządnej jakości chrom (kolanko nic nie zmieniło się od zamontowania) to sam im przygotowuję i to dokładnie z wypełnieniem cyną/miedzią gdzie duży dołek.
2. jak mam kasę to oddaję pod warszawą sam albo za pośrednictwem człowieka z Lublina co tam wozi, ale to co w WSK kosztowało 450 zł tam 1000zł minimum.
Wysłany: Sro Sie 29, 2012 21:00
a ja sie nareszcie doczekałem telefonu z chromowni,graty do SHL gotowe,w piątek jade odebrać,coś mi sie tanio wydało bo 100zł mi powiedzieli za kilkanaście śrubek,2 szklanki amortyzatorów,stopke hamulca i rączke zza siedzenia, jak odbiore pochwale sie jak z jakością...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum