Acha więc to normalny objaw ... myślałem, że pompa u mnie nie domaga i na biegu jalowym przebiera silnik .... zamiast rozpylać, lekko leje. Czy jak by np pompa niedomagała to ciężko było by ustawić lpg Najpierw mapy bp a potel lpg i zgrac to ze sobą ...
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 23:33
Co to znaczy 'przebiera silnik'? Moim zdaniem za dawkowanie paliwa i lanie lub rozpylanie to odpowiadają wtryskiwacze. A pompa to ma za zadanie podać benzynę pod odpowiednim ciśnieniem i nic więcej.
Jeżeli pompa nie poda odpowiedniego ciśnienia to zamiast wtryskiwacz rozpylić poleje paliwem ... no chyba ze się mylę Wtryski przekładałem od kolegi i to samo
Jeśli pompa podaje za niskie ciśnienie to zamiast paliwo być rozpylone zacznie lecieć w postaci zwartych kropelek co od razu pogarsza proces spalania.
To że będzie także za mało lał i silnik może być bardziej mułowaty to wiadomo
Po przekreceniu kluczyka powinienes usłyszec pompe paliwa jeet to okolo 1 do 2 sekundu taki dzwiek bzyczenia ale jesli jezdziles czesto na rezerwie to poma mogla ci sie popsuc, uszkodzona pompa paliwa tez wydaje dzwiek bzyczenia ale niedaje odpowiedniego cisnienia i nieodpalisz auta dzwiek uszkodzone pompy jest troszke innny niz dobrej jest troszke stłumiony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum