Wysłany: Sob Lis 12, 2011 18:54 [MG ZR TDI 05r] Proszę o opinie.
Witam.
Po sprzedaniu mojego R620si przyszła pora na coś nowego. Jako iż chcę być wierny marce to postanowiłem zakupić MG. Założenie jest takie że auto ma być do 17tyś i z silnikiem diesela. Znalazłem takie ogłoszenie:
Niestety nie znam się na tym modelu i już napewno nie na tych silnikach. Proszę o opinię czy to auto jest warte zachodu i ceny? Jak oceniacie jego stan i przebieg. Wiem że ze zdjęć wiele powiedzieć się nie da. Lecz mam spory kawałek do miejscowości w której auto się znajduje i wolę zasięgnąć opinii nim pojadę go zobaczyć.
Z góry dziękuję za wasze opinie.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zastanawiają mnie jeszcze drzwi kierowcy. Jest jakaś spora szpara i listwa odstaje. Napisałem maila do sprzedającego by to wyjaśnił.
A co sądzicie o tym silniku? Jak z awaryjnością i czy radzi sobie z tym autkiem?
wydaje mi sie ze MG jak i R z tego rocznika powinien mieć 113KM, a nie 101KM
Hmm. Więc ta moc silnika jest trochę dziwna. Przy drzwiach kierowcy, na słupku jest tabliczka znamionowa. Widać że jest pusta. Czy nie powinno być na niej jakiś informacji o aucie?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 14:36
na zdjęciu nie widać ale na tabliczce na 100% jest nabite wszystko.
Co do drzwi to na zdjęciu z przodu są poprostu zamknięte na "raz" dlatego odstają. natomiast listwa może być nie przykręcona na końcu drzwi i wygląda na opadniętą no i jest w innym odcieniu niż reszta auta
przebieg może być realny... Ojciec ma R25 z '05 i ma najechane 67kkm.
Jeszcze co mi się rzuciło w oczy to malowane klamki jak i czarne zaślepki halogenów.
natomiast listwa może być nie przykręcona na końcu drzwi i wygląda na opadniętą no i jest w innym odcieniu niż reszta auta
przebieg może być realny... Ojciec ma R25 z '05 i ma najechane 67kkm.
Jeszcze co mi się rzuciło w oczy to malowane klamki jak i czarne zaślepki halogenów.
Listwa ma dziwny kolor, ale to moze byc tylko zdjecie. To co nazywasz zaslepkami, to sa czarne oryginalne plastiki - ramki kierunkow i halogenow ! ORYGINAL, chodzacy po alegro nawet po 500 pln LOL
CO do przebiegu... po prostu nie wierze moj 2005 ma teraz 112 k km a az tak nim nie natluklem km
kto dieslem w rok robi mniej niz 10 k km ?
[ Dodano: Nie Lis 13, 2011 21:19 ]
PS. nie wiem do kiedy je produkowali , ale wydawalo mi sie ze 05 to ostatni wypust MG , a tutaj pisza ze 2006, moze rejestracja ? nalezaloby sie przyjrzec
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam wszystkich ponownie.
Wygląda na to iż na pierwszy rzut oka auto nie posiada wad. Niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić na podróż w ciemno by je zobaczyć (brak urlopu itd.). Dlatego mam pytanie i prośbę zarazem. Czy ktoś z forumowiczów znajduje się w pobliżu tej miejscowości w której znajduje się auto? Gdyby tak to czy mógłbym liczyć na to iż obejży je i wyraźi swą opinię, opcjonalnie zrobi więcej zdjęć (oczywiście zwrócę koszty dojazdu itp. co do których się dogadamy) .
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pią Lis 18, 2011 09:55 ]
Jako iż auto jest zbyt daleko by ryzykować podróż w ciemno rezygnuję z niego. Za to znalazłem ciekawe w moim mieście i już nawet miałem okazję je przetestować. Założę nowy temat by nie mieszać w tym.
Dziękuję wszystkim za opinię i odpowiedzi na pytania.
Już nawet się niem przejechałem. Niestety ma widocznie krzywy przedni pas (odsaje maska z jednej strony). I moim zdaniem jest zbyt wysoko wyceniony bo ma kilka wad, no i ten rocznik taniej chodzi.
Jaki budżet wchodzi w grę? Ja przy obecnych cenach roverków szukałbym bardziej 45 po lifcie w dieslu (cena około 15-16k zł). Sprzęgło jest hydrauliczne a nie na lince, i do tego masz climatronic, i 4 poduszki pow. Najlepiej Hatchback, jest praktyczniejszy, można do niego załadować praktycznie wszystko. To nie są samochody chodliwe więc można nieźle jeszcze urwać z ceny.
http://otomoto.pl/rover-4...-C21892759.html
Budżęt to do 17000. Jednak najchętniej bym namierzył auto w Wawie. Nie mam możliwiści jeżdzenia po kraju i oglądania aut będących daleko. Przyznam że najbardziej pasuje mi R25 lub MG ZR min z 2003r zarejestrowany lub przygotowany do rejestracji, koniecznie 5 drzwiowy z kompletem opon. Jeszcze jeden być może dziwny wymóg. Fajnie by auto miało jasne wnętrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum