Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam Mam od niedawna problem którego nie mogę zlokalizować .Podczas jazdy gdy dodaję gazu coś brzęczy metalicznie Jednak gdy jadę do warsztatu za nic nie chce hałasować Boje się ze może się coś urwać.Może ktoś miał podobny problem?Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Lis 15, 2011 09:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 11:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja obstawiam napinacz paska wspomagania Bo czasem jest a czasem nie ma jak są to jego początki odgłosów Nagraj filmik najlepiej jak będzie ten odgłos znów.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
To słychać tak jak by przegroda w tłumiku brzęczała i na początku tak myślałem ale to bardziej z przodu słychać Teraz jak się robi zimniej to coraz mniej jest to słychać
Mi do dzwigni biegow nie pasuje tylko to ze jak misio46 jedzie do mechanika i chce mu pokazac to nagle nie halasuje. Mi jak zaczelo klekotac to nigdy nie przestaje
A więc tak byłem dziś u fachowca od układu wydechowego i tam jest wszystko ok .Jak się wsłuchaliśmy to dźwięk dochodzi jak by gdzieś z komory silnikowej .Brzęczeć zaczyna przy obrotach zaczyna przy obrotach 2000 a po wyżej wszystko wraca do normy .
To jakby moment zalaczania doladowania. A czy ten dzwiek tez pojawia sie na luzie?? Jesli tak to niech ktos gazuje a Ty wloz glowe pod maske i sprecyzuj miejsce halasu
Witam. Miałem podobny problem... Okazało się że to blachy osłaniające tłumik środkowy. Przy górnej osłonie blacha przyrdzewiała przy śrubach mocujących, także trzymała się praktycznie na jednej śrubie. Przy dodawaniu gazu blacha nabierała wibracji i mi brzęczała.
Może sprawdź to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum