Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 07:46 [Honda Accord] Problem z odpaleniem
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Założyłem tak jak jest o tym na forum zaworek zwrotny paliwa tuż przed gruszką i filtrem paliwa ale mam wrażenie, że paliwo i tak gdzieś mi sie cofa. Jest potrzeba założenia jeszcze gdzies dodatkowego zaworka?
Ostatnio zmieniony przez maciej1 Czw Lis 17, 2011 20:43, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 07:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Trójnik jest na stałe przy pompie, to jest wąż powrotowy, więc 6mm zawór. Aczkolwiek nie trzeba go montować bo to i tak nic nie da jak masz gdzieś na pompie nieszczelność. Przerabiałem to na przezroczystych wężach...
jak pompa jest szczelna (czasami nie ma wycieku a będzie zasysać powietrze - mi się wyciek ukazał dopiero po długim czasie z pod uszczelki) to powrotem nie zejdzie paliwo - nie opróżni się pompa, przerabiałem to na wężach przezroczystych.
Dopiero jak pompa była 100% pewna to wąż powrotowy był pełen, mino, że nie mam na nim zaworka. A jak pompę wcześniej podsysało to w węży od trójka do zaworka było pusto, a potem za zaworkiem już pełno bo zawór się zamyka - nic na niego nie nastaje (paliwo).
zamontować nie zaszkodzi, sam w akcie desperacji to robiłem, bo wszystkiego się chwytałem, okazało się co innego, obecnie nie mam.
Aha czyli zaworek jest w tym trójniku, tak? Da rade w jakiś łatwy sposób wymienic ten zaworek - trójnik?
odkręca się go z zewnątrz, potem wypadało by dać nowe podkładki miedziane - albo ogrzać je palnikiem i dopiero wtedy założyć, chyba że posmarujesz czymś - (mówi co by wypadało). Po co wymieniać trójnik, już lepiej zawór wstaw na ten powrót i już.
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 10:29
Witam ponownie
Koledzy i koleżanki: odpowietrzyc lepiej jest śrubką na filtrze paliwa czy tym elementem zaznaczonym na jasno na zdjeciu? Czy to w ogóle jest odpowietrzenie?
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 13:38
Dobra. Jutro działam. Jasna sprawa, że dam znac co i jak.
[ Dodano: Pon Lis 21, 2011 13:38 ]
A więc: po zainstalowaniu tegoż zaworka, przy obecnych plusowych temperaturach autko pali tak jak do tej pory, zapłon, świece grzeją i pyk odpala jak benzyniak. Zacząłem sie bawic tym tematem jak były te przymrozki wtedy odpalania trwało ok. 2 sekund dłużej. No zobaczymy co to pomoże
Ale dziękuje wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum