Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ? I na gazie mam delikatny luz co robic ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ?
w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ?
można wyregulować ten luz przy pedale jest śrubka z nakrętką kontrującą na kluczyk 10
trzeba uważać żeby nie przesadzić z regulacją najlepiej to mieć drugą osobą co będzie patrzyła czy jeszcze delikatny luz na lince jest
zwłąszcza na sprzęgle wiec gdzie szukac tej śrubki
padnij na kolana, weź lampę odsuń fotel do tyłu na maksa, i głowę wsadź pod kierownicę następnie oczami podążaj w górę pedału sprzęgła, znajdziesz tam śrubkę którą trzeba będzie nieco wkręcić, to ona jest odpowiedzialna za wysokość pedałka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum