Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam, mam pare pytań.
Kupiłem niedawno rovera 25 2.0 IDT
Samochód jest wyjątkowy ponieważ nigdzie nie moge znalezc takiego modelu
Mam pełna elektryke abs asr i nawet parktronic (czujnik parkowania)... jest to jakas wersja po lifcie....
A teraz pytania...
Moglby mi ktos napisac dokaldnie jak wymienic plyn chlodniczy + jakies moze screeny
2) Czy wymiana tarcz i klockow w tym samochodzie jakos sie rozni od pozostalych...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 20:44
slony7 napisał/a:
Mam pełna elektryke abs asr
ASR na 100% nie ma
pyt1
ściągasz wąż z dołu chłodnicy i spuszczasz płyn następnie zalewasz i odpalasz auto obserwując i dolewając płyn do zbiorniczka jak ubędzie. Po tej czynności po przejechaniu kilku km sprawdzasz ile jest płynu.
Wymiana tarcz i klocków jest prosta jak i w innych autach.
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 21:33
Nie ma ASR, bo mam takowy model R25 u siebie w garażu...
Ja mam w R200 kontrolkę TC, nie zapiętych pasów, i jeszcze ze 2 inne i jakoś na wyposażeniu nie mam tych udogodnień.
nie ma lampki rezerwy choć jest możliwość montażu jest na forum opisane. Jakiego bezpiecznika brakuje?? zapodaj foto.
Co do zrzutu to nie posiadam wejdź pod auto i zobaczysz gruby wąż wychodzący na dole chłodnicy jego trzeba ściągnąć.
jak moge nie miec jak mam ASR jak mam diode na desce rozdzielczej z napisem "ASR" dla zabawy nikt jej nie zrobil
[ Dodano: Wto Lis 29, 2011 23:05 ]
Model MG Rover, Rover 200, 25 and MG ZR
silnik turbodoładowany
rodzaj nadwozia (hatchback)
Class 6 klasa wyposażenia
kierownica po lewej stronie
pojemność silnika 2000 cc
4-cylindrowy rzędowy
olej napędowy
silnik o podwyższonej wydajności
silnik serii L
manualna skrzynia biegów
pięć biegów
silnik 8-zaworowy
Model Year 2005 rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
S/N 795013 numer seryjny
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 00:47
"System kontroli trakcji(ASR, TC, TSC) – system zaliczany do grupy systemów Advanced Vehicle Control Systems (albo Automated Highway Systems), którego głównym zadaniem jest niedopuszczenie do nadmiernego poślizgu kół pojazdu podczas przyspieszania (objawiającego się ich buksowaniem)."
Jakiego koloru jest ta kontrolka czyżby czerwona??:>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum