Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Mam szybkie pytanko, gdzie w Roverku z silnikiem 1.4 16v zamontowane są świece? Nie jestem znawcą, ale zazwyczaj w każdym samochodzie one są gdzieś na wierzchu, a tu ich nie widzę...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 10:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Są pod plastikową pokrywą. Musisz odkręcić 3 mocujące je śruby, następnie odkręcić i wyjąć 2 cewki (w sumie 4 śruby) i 2 fajki i masz dostęp do świec. Potrzebny jest tylko długi cienkościenny klucz, bo świece są dosyć głęboko. Jeśli nadal byłoby to dla Ciebie niezrozumiałe, to zajrzyj tutaj.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Są pod plastikową pokrywą. Musisz odkręcić 3 mocujące je śruby, następnie odkręcić i wyjąć 2 cewki (w sumie 4 śruby) i 2 fajki i masz dostęp do świec. Potrzebny jest tylko długi cienkościenny klucz, bo świece są dosyć głęboko. Jeśli nadal byłoby to dla Ciebie niezrozumiałe, to zajrzyj tutaj.
Ale tam są dwie cewki i dwa przewody? Wydawało mi się, że tam będą same cewki
Dwie cewki obsługują 4 świece - każda dwie. Cewka jest także fajką bezpośrednio nakładaną na świecę, więc wychodzi z niej tylko jeden przewód. Rozbierz to, to sam zobaczysz. Zresztą na zdjęciach zamieszczonych w podanym przeze mnie linku wszystko bardzo dobrze widać.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum