Wysłany: Pią Lis 25, 2011 11:32 [R214] szum w skrzyni przy nie wciśniętym sprzęgle
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
witam , jestem tu nowy , Mam problem tak jak w temacie napisałem mój rover wydaje nie przyjemny szum na luzie oraz przy wciśniętym sprzęgle i wrzuconej dwojce i trójce na luzie po wcisnieciu sprzegla szum ustepuje co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony przez tronsek Nie Lis 27, 2011 09:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 11:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
rover wydaje nie przyjemny szum na luzie oraz przy wciśniętym sprzęgle
, i
Cytat:
po wcisnieciu sprzegla szum ustepuje
raz piszesz ze przy wciśniętym sprzęgle szumi a za chwile ze po wciśnięciu sprzęgła szum ustępuje....... coś mi tu nie pasuje w tym co piszesz i na pewno nie są winne te browki które mam za sobą może łożysko oporowe i siada...
Mi się kiedyś wysypało łożysko (chyba na wałku głównym). Skrzynia hałasowała na jedynce głośniej i dwójce (ciszej). Po rozebraniu skrzyni udało się dobrać łożysko w sklepie na niecałe 10 pln (parę ładnych lat temu).
Jeśli wszystkie biegi wchodzi i nic nie wyskakuje, rozbierałbym skrzynię i wymieniał łożyska. Wszystkie można dobrać z francuskiej skrzyni biegów.
[ Dodano: Nie Lis 27, 2011 08:40 ]
A tak swoją drogą 95 rok to kanciak i to nie ten dział.
mam nadzieje ze to lozysko bo martwilem sie ze skrzynia moze byc do wymiany , mozecie doradzic jakis internetowy sklep z takimi wlasnie czesciami do rovera ?
mam nadzieje ze to lozysko bo martwilem sie ze skrzynia moze byc do wymiany , mozecie doradzic jakis internetowy sklep z takimi wlasnie czesciami do rovera ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum