ak samo mam rovera 218 i vvc 145 km z nowym wydechem i ma jakies 7,5 s do 100 a fabrycznie niby 8.0.
Markzo napisał/a:
zdrowe 1.8vvc shamowane na 145KM wyciaga 8.0s do 100km/h ale mierzone wg gps aplikacją do tego, nie stoperem.
to chyba o moim mowa tak właśnie po założeniu nowego sprzęgła i torsena udało mi się uzyskać powtarzalny wynik 7.9-8.1s do setki wg gps przed sprzęgłem i torsenem było 8.9.
Jakbym się mooocno uparł i przykatował przy zmianie biegów auto to moooże 7,5do setki bym osiągnął.
Licznikowe mierzone oczami i stoperem mam poniżej 7s
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 17:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 17:59
coś mi się nie chce wierzyć że taki rover 620sdi seria ma 11s do 100 a jestem więcej niż pewny że ma ok 13s, co do BMW to mam 523i e39.
tylko po raz kolejny pisze, ile masz Ty Nm a ile on? Ty masz 240Nm a on ile? 160? a po drugie, jak mierzyłeś te czasy? bo sa baaardzo optymistyczne zdrowe 1.8vvc shamowane na 145KM wyciaga 8.0s do 100km/h ale mierzone wg gps aplikacją do tego, nie stoperem.Co za róznica czy ZS polift czyy przedlift? to to samo auto, ta sama buda ten sam motor poza wizualnym liftingiem.
róznica jest taka ,że to auto nowsze.. i na pewno ma wiecej koni auto po przebiegu 50 tys od tego co ma 200 tys... a kolega tam wspomina też o 8.5 s w swoim bmw.. ja w to nie wierze przecież tak tylko ktoś napisał w statystykach. Licznikowo mam 7,5 s do 100 w vvc a wiem ,że licznik przekłamuje o 5-10 km/h teraz nie ma warunków bo opony zimowe nie maja przyczepnosci ale to nagram po zimie.
ja myślę ,że kolega komik ma kompleks bmw i wszystko musi być od niego wolniejsze hehe
mlodsze o ile? 2-3 lata nie robi zadnej roznicy, uwierz to takie same auta.
albertlans napisał/a:
ja myślę ,że kolega komik ma kompleks bmw i wszystko musi być od niego wolniejsze hehe
Kolega Komik do nie dawna miał bardzo fajnie zmotanego ZR i wątpie, żeby miał jak to mówisz BMW-kompleks, za to Ty szerzysz głupie stereotypy, hehe
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 23:38
MARKZO masz racje, nie mam hopla na punkcie BMW tylko mówię że moja katalogowo ma 8.5s do 100km a ten ZS podobno 9s i w to osobiście mnie się nie chce wierzyć, teraz powiem czemu: mój ZR o którym wspomniałeś był mierzony na g-tech pro ss z najwyższej półki ( wiadomo biore poprawkę na g-techa ) i pokazał ok 7.9s- 8.2s do 100km a miał mase 1220kg i moc 140KM I 300NM więc z jakiej racji taki ZS który jest trochę cięższy, ma mniej mocy o 25KM i mniej momentu pewnie ok 120NM robi 9s do 100?? nie to żebym się tu chciał kłucić ale chciał bym żeby to ktoś udowodnił bo nie chce mi się wierzyć.. co do 620SDI to katalogowo ma 11.6s do 100 a trzeba pamiętać o tym że samochód ma ok 15 lat i twierdzisz że idealnie trzyma serie?? to uwzględnij swoją wypowiedź pozdrawiam
jeszcze jest sprawa przełożeń skrzyni, w 1.8 siedzi pg1 i obstawiam, ze tak jak u mnie w v6 da rade dobic do 100km/h bez przepinania na 3 bieg, co troche skraca czas, jednak wydaje mi się ze będzie to ~10s...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 14:58
też jestem zdania że powiedzmy ok 9.8-10s do 100 będzie oczywiście przy dobrej trakcji i dobrym kierowcy
według katalogu z forum.. a tu jest błąd bo 9.9 ma automat. Diesel jest szybszy od benzyny ? coś mi się w to wierzyć nie chce. a 11 s to zaden wyczyn Ty udowodnij swoje 8,5 s nie bedzie nawet 9.0. http://en.wikipedia.org/wiki/MG_ZS samochód wazy 1215 kg i ma 160 nm http://www.carfolio.com/s.../car/?car=98516 i tutaj tez jest podane 9 s i ja w to wierze bo waga robi swoje. i jak ktoś chce podjąc dyskusje to pierw niech sie zorientuje a nie opowiada swoje wywody o 120 nm i wadze duzo wiekszej od zr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum