Sprawa wyglada tak jak na załączonym obrazku w punkcie pokazanym na mapie stało moje auto. Rano znalazłem wezwanie od sm o tytule paragraf 97 kw "Nie zachowany minimalny 10 m odstęp od skrzyżowania". Zaznaczyc trzeba że są to małe uliczki jedno kierunkowe. Stojąc w tym miejscu nie ograniczam nikomu ani widoczności ani nie utrudniam wjazdy czy wyjazdu.
Licząc nawet te 10 m to w odleglości tego skrzyzowania parkować by było mozna dopeiero w połowie budynku z jednej jak i z 2 strony.
Teraz pytanie do was jak wybrnąć z tej sytuacji żeby nie ostać prezentu noworocznego w wysokosci 200 zl.
[ Dodano: Sro Gru 28, 2011 15:29 ]
i pytako od kad jest liczone te 10 m od osi jezdni ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 15:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmmm....kumpel miał podobną sytuację , pojechał do sm pogadał i zamiast 50 zł dostał pouczenie , więc to chyba nie jest wielka tragedia, tylko trzeba mieć dobre argumenty
idż i grzecznie spróbuj się dogadać ... powiedz, że pracujesz do późna i nie masz często gdzie parkować po powrocie z pracy i takietam ... nawet jak nie umorzą, to jest szansa, ze coś obniżą Ja tak już urwałem 3x z mandatów trochę PLN
A kiedyś nie mogła? Prześledziłem jak zmieniała się ustawa o strażach gminnych na przestrzeni lat i wynika z tego, że strażnicy posiadali takie uprawnienia od samego początku, zmieniał się jedynie ich zakres, określony w ustawie Prawo o ruchu drogowym.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Bardzo ciekawe rzeczy. Zwłaszcza, że co miasto to inne samochody ich ubarwienie i oklejenie (umundurowanie to nie wiem) Skąd ma człowiek wiedzieć że go przebierańcy nie zatrzymują???
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum