Pompa paliwa napędzana jest od rozrządu, więc w tym wypadku jest to robota podobna do wymiany rozrządu.
Jednak w przypadku silnika VM rozrząd jest na kołach zębatych i się go zasadniczo nie wymienia.
Pomp do tego silnika na allegro jest od zatrzęsienia. To jest dość awaryjny motor, tak więc wiele z nich jest wystawionych na allegro z przeznaczeniem na części.
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 20:52
Witam. Przykro mi, że na Toruńskiej nie było mojego r 825. co do braku paliwa, zobacz w jakim stanie są rurki metalowe prze zbiorniku. w moim były mocno skorodowane i mogły zaciągać powietrze zamiast paliwa. rurka powrotu na pewno była zatkana co powodowało wyciek paliwa wężykami powrotnymi na wtryskach a nawet spowodowało rozszczelnienie pompy wtryskowej. powodzenia. Ktoś, kto nie słyszał pracy tego silnika jest ubogi w doznania perfekcji dźwięku. ps. mam jeszcze turbinkę do niego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum