slax, dzieki za maila...hahha znam Twoje imie i nazwisko haha...
Moj problem polega na tym, ze robie remont lazienki od juz dluuugiego czasu i kazda chwile, kazdy weekend musze na to poswiecic...jak mnie rozdzina zobaczy dlubiacego w lampach zamiast w lazience to mnie pozabijaja
[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 23:14 ]
slax z tym grillem to widze male odpryski farby...musialbys zdrapac ja kompetnie najpierw pokryc podkladem do plastikow, potem dopiero czarna farba i najlepiej klarem dla polysku i ochrony czarnego koloru
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
slax, nie chciałbyś moich tak przerobić po znajomości?
słuchaj jak znajdę wolna chwilę, to możemy jakiegoś dnia pomodzić, nie ma problemu
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 10:36 ]
faecd napisał/a:
slax z tym grillem to widze male odpryski farby...musialbys zdrapac ja kompetnie najpierw pokryc podkladem do plastikow, potem dopiero czarna farba i najlepiej klarem dla polysku i ochrony czarnego koloru
dokładnie, i tak tez zrobię, człowiek się na błędach uczy
szoso420 napisał/a:
slax, szkoda że masz już z deka zjechane klosze i światło z soczewki trochę się rozjeżdża, efekt byłby jeszcze lepszy gdybyś tak przerobił nowe lampy
no właśnie planuje zrobić polerkę kloszom, myślę że wtedy będzie git, widziałem gdzieś na necie jak polerował klosze plastikowe, a wyglądały gorzej niż moje, po wszystkim były jak nowe. Tylko czasu brak
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 10:38 ]
a ktoś wcześniej pytał, o koszt soczewek. Więc za soczewki zapłaciłem 80 złotych + przesyłka do tego klej chemoutwardzalny 30zł. ot cały kosztorys
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 10:39 ]
szoso420 napisał/a:
szkoda bo kupić byle jakie to chyba nie najlepszy pomysł
mam roczne lampy zdemontowane więc mógłbym sobie porzeźbić
przy okazji polerki, będę zdejmował klosze, to wtedy pomierzę soczewki mniej więcej
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 07:07
No rewelka, też myślałem o tym, ale póki co ani czasu nie ma ani funduszu
[ Dodano: Czw Sty 05, 2012 07:07 ]
Kochani, odgrzewam kotleta
Zebrałem się w sobie i zakupiłem takie coś http://allegro.pl/bixenon...2038128467.html
Mocno staniały.
Wczoraj przyszły i dziś będę z nimi walczył Ogólnie dobrze wykonane, jest w zestawie wszystko oprócz przetwornic.
Co ważne ringi są z CCFL, a nie diod
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
truten23, no wlasnie ja tez na to ostatnio patrzyłem, za tą kasę to IMHO nie opłaca się bawić w przerabianie za OEM soczewkach, tutaj tylko jest Plug and Play, przynajmniej w teorii. Napisz koniecznie jak to wyszło, bo ja tez sie tym tematem mocno interesuje
Kochani, odgrzewam kotleta
Zebrałem się w sobie i zakupiłem takie coś http://allegro.pl/bixenon...2038128467.html
Mocno staniały.
Wczoraj przyszły i dziś będę z nimi walczył Ogólnie dobrze wykonane, jest w zestawie wszystko oprócz przetwornic.
Co ważne ringi są z CCFL, a nie diod
Ciekawe, ciekawe, też czekam na szczegóły z montażu.
http://allegro.pl/bixenon...2038128467.html
do przetwornic wychodzą dwa kable z soczewek tylko a gdzie trzeci skoro to bixenon?
jak niby mają się zapalać długie w tych soczewkach skoro są 2 przewody?
do żarówki H4 dochodzą 3 przewody bo mamy mijania i drogowe w jednej żarówce a tu nie rozumiem
chyba że ten bixenon oznacza że świeci podwójnie cały czas
faktycznie szoso, masz rajce, może te fotki na aukcji są tylko poglądowe. truten23, może zrobil byś pare zdjęć jak wygląda ten zestaw, bardzo jestem ciekaw
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 21:58
slax, One są Plug and Play Do zestawu dołączona jest wiązka z przekaźnikiem, ale ja ją olałem, tzn. zasilanie długich dla soczewki przylutowałem do zasilania żarówki drogowej.
Zasilanie ringu do pozycji a zasilanie przetwornicy do zasilania żarówki mijania..
Z kabelkami jest tak: Te grube kable są do żarówki ksenonowej, czarny i czerwony cienki zasila elektromagnes który chowa przysłonę w soczewce (jak zadziała to mamy długie), a te cienkie białe to do ringu CCFL
Jutro zrobię lepsze zdjęcia jak to się prezentuje. Świeci genialnie
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 10:35
slax, Jeśli masz szklane to będzie zabawa z polerowaniem... Tak sobie myślałem czy nie było by szybciej założyć końcówkę z filcem na multiszlifierkę "dremela" i tym szklanych lamp nie śmigać.
gacek, Ring ciągle świeci tą samą mocą, ale kiedy zapalisz światła To jest na tyle duża różnica jasności że on nie razi Ja założyłem ksenony 4300K, więc świecą naturalnym światłem. Świetna sprawa. Porobię lepsze fotki to wrzucę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum