2. muszę poczekać na ten mały trybik wału korbowego paska rozrządu - jednak duże koło pasa musi być nasadzone na te małe - po to to jest..... jak wspomniał jupik
3. naprawić usterkę.....
nadmiar wiedzy dzisiaj aż mnie bańka boli....
3majcie za mnie kciuki. jak uda mi się to samemu naprawić to sobie piwo postawie heheheheh.
jeszcze jedno pytanie, ten mały trybik (który mam uszkodzony) czo on po prostu zejdzie, czy jest jakoś przykręcony?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 23:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
te blachy o których mówiłem są przykręcone do dzwonu sprzęgła i trochę trudno o zdjęcia na których je widać. W przypadku R 75 to chyba najłatwiej będzie sie dostać do tej na dole przy misce oleju na zdjęciu poniżej masz zaznaczoną blachę nad rozrusznikiem i miejsce, gdzie mniej więcej pod silnikiem jest ta dolna blacha
[ Dodano: Czw Sty 05, 2012 23:38 ]
jak odkręciłeś koło zamachowe, to on zejdzie, ale nie tak po prostu, bo ma skośne ścięcie i na pewno jest trochę zaklinowany, więc musisz czymś go odepchnąć od silnika. Najlepiej ściągaczem, ale można delikatnie jakąś łyżką, możesz też skoro go nie będziesz spowrotem montować zastosować młotek, żeby go ruszyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Sty 09, 2012 00:31, w całości zmieniany 1 raz
ok dzięki jutro się tym zajmę, cel zablokowanie koła, czekam na ta cześć i będę montować.
[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 20:42 ]
przydało by się zedytować instrukcje obsługi heheh twój obrazek mi pomógł niesamowicie - 2 śruby i koło odsłonięte - teraz kombinuje jak je dobrze zablokować - śrubokręt raczej da rade - no i 3cia ręka
[ Dodano: Pon Sty 09, 2012 00:23 ]
wymontowałem stara cześć tak wygląda - dzyndzel urwany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum