Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 130 Skąd: Elbląg
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 08:31
Dzis z rana po wpięciu się rzeczywiście jest stały plus na prawym pinie i jakaś krzywa masa na lewym. Przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu i biorąc plus z aku miałem 8V. Dodając gazu zero zmian. Napięcie chyba powinno spadać, żeby zawór się zamknął.
_________________ Pozdrawiam
Artur
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 08:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 15:24
Remigiusz, a napewno tylko tamten kabelek steruje EGRem? Bo widziałem pare cm dalej jeszcze jakaś inna wtyczke i zastanawiam sie za co ona jest odpowiedzialna
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 18:40
Zawór egr został wymontowany, sprawdzony, wyczyszczony i działa prawidłowo. Elektrozawór również jest ok, kupiłem już nowy. Niestety egr nadal nie otwiera się samoistnie na obrotach jałowych(elektrozawór nie daje podciśnienia).
Jest ktoś w stanie powiedzieć jakie elementy są odpowiedzialne za sterowanie pracą elektrozaworu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum