Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam, szwankuje mi to ciągle się załącza nawet na postoju bez kluczyków, rozładowuje mi aku więc postanowiłem wyciągnąć bezpieczniki bo na dworze zimno a wezmę się za to wiosną. Teraz pytanie ile ich tam od tego jest? Wyciągnołem ten 2-gi od dołu po lewej stronie pisało heated rear window czy jakos tak 25A i lampka zgasła ale jak nacisne to pstryknięcie jeszcze słychać. Jest jeszcze jakiś od ogrzewania tylnej szyby? Zastanawiał nie jeszcze ten sunroof ale od czego to jest? Jest on na pozycji 6.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki wielkie, tylko jest jeden problem ja zaraz po bezpieczniku dim dip mam bezpiecznik 25A ogrzewania tylnej szyby heated rear window ktory wyciagnalem a chyba wylaczylem to dziadostwo a w poscie co podalem jest bezpiecznik od klimy tam niby. Ja klimy nie mam wiec cos nie pasuje z tamtym schematem
Ją pod maską nic nie grzebalem. Pod kierowca są bezpieczniki 2 rzadki poziome chyba a po lewej jest rzadek pionowy chyba z 6 bezpiecznikami i tam 1 od dołu pisze dim dip a 2 właśnie to co pisałem wcześniej ogrzewanie szyby. Wyciągnąłem go i włącznik na konsoli zgasł już się nie zapala podczas jazdy ale słychać pstrykanie cały czas właśnie w tym przekazniku co jest między tymi bezpiecznikami. Jakby było zwarcie ale już się kampka nie zapala. Wyciągnąć go dla spokoju ? Ktoś mi tak poradził.
ja mam taki problem ze juz kupiłem inny włącznik podgrzewania tylnej szyby i nadal nie żyje pod nogami kierowcy wszystkie bezpieczniki przejrzałem i są ok pod maską mam oznaczone na pokrywce i sprawdziłem przekaźnik tylnej szyby który tam jest i nawet go podmieniałem i nic sprawdziłem bezpiecznik pod maską od ogrzewania tylnej szyby i tez jest dobry a szyba nie grzeje...... ręce opadają gdzie szukać przyczyny
wiązke patrzyłem tak powierzchownie i nic mi sie w oczy nie rzuciło ale kiedyś jak mi działało ogrzewanie to przy włączeniu ogrzewania słyszałem "pyk" przekaźnika a teraz nic nie słysze ...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 21:02
wez miernik i zobacz czy napiecie dochodzi do wlacznika... jesli tak to zobacz czy dochodzi do szyby jesli nie to szukaj czemu ine dochodzi do przekaznika.wlacznika
na 1 pinie powinno byc napięcie a nie ma na odpalonym silniku tak samo na 2 jest plus ze świateł 3 pin jest pusty 4 masa a 5 pin ma przejście do szyby tylnej czyli brakuje mi tylko + na 1 pinie a najlepsze jest to ze wszystkie bezpieczniki sa ok na silniku i pod nogami.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum