Wysłany: Nie Sty 15, 2012 15:17 [R420] ABS - gdzie bezpieczniki?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Otóż nie działa mi ABS - kontrolka zapala się i gaśnie poprawnie (jak w instrukcji), z tego co wyczytałem do tej pory najlepiej na początek sprawdzić bezpieczniki. Tu pojawił się problem, bo nie mogę znaleźć bezpiecznika ABS. Chciałem zacząć od tego 50A, wg. instrukcji powinien się znajdować na grodzi obok bezpiecznika świec żarowych lub w osobnej skrzynce. Skrzynki nie widzę, a na grodzi mam tylko jeden bezpiecznik - od świec żarowych. Jakieś inne pomysły na lokalizację niesfornego bezpiecznika?
Poza tym zastanawia mnie które z awarii ABS wywołałyby inną niż podręcznikowa reakcję kontrolki ABS?
Pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie w tym jest problem, że wcześniej próbowałem wg. tego opisu znaleźć ten bezpiecznik - o czym z resztą napisałem w pierwszym poście.
Może ja źle interpretuję słowa "obok siebie"? Tzn. na grodzi na wysokości wlotu powietrza silnika, w odległości jakiś 30cm od bezpiecznika świec żarowych jest jakiś plastik o podobnej wielkości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum