Wysłany: Nie Sty 15, 2012 10:56 [r600]Lampy typu Morette
Ostatnio wpadłem na pomysł żeby zbudować coś takiego do r600, czyli wybebeszyć całe lampy i zostawić tylko obudowę, wmontować w nie osobne lampki mijania i długie i kierunek całość zalać silikonem lub innym wypełniaczem następnie szpachla, wygładzić i w kolor auta, na razie problemem jest znaleźć okrągłe lampy które wejdą w klosze z r600 które mają tylko 10 cm wysokości.
Z BMW e32 i e36 mają po 13 i 16 cm wysokości tak że odpada. Macie jakiś pomysł z jakiego autka udało by się zmieścić ?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 22:01
No już nie mówcie
Projekt byłby ciekawy, ale roboty od groma. Polerowanie szkieł, trzeba znaleźć odpowiednie lampy na wkładkę... Już łatwiej wsadzić soczewki...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Ale wychodzi na to że faktycznie żeby to zrobić to trzeba wydać więcej niż za zrobienie soczewek a to miała być tańsza alternatywa
Ale tak teraz patrzę to faktycznie z golfa 2 te mniejsze powinny podejść, dodatkowo można kupić cleary i wrzucić soczewkę w te do jazdy dziennej, a długie zostawić normalne.
Ma ktoś same obudowy lampy po stłuczce bez szkieł ?
Nie będę się sprzeczał że lampy Olek997 nie są dobre bo są bardzo dobre
Ale to już zostało wymyślone i zrobione,a ja chce zrobić coś nowego, poza tym polerowanie szkieł jest tutaj problemem bo płacić komuś 100 zł za sztukę + wysyłki mi się nie podoba, a sam nie będę się uczyć polerowania szkieł na reflektorach które są takie drogie
Dlatego wymyśliłem alternatywę która pomija polerowanie a nóż widelec może wyjdzie z tego coś ciekawego
Poza tym nie będę psuł swoich szkieł tylko zrobię to z innego kompletu więc jeżeli nie będzie mi się podobać to lampy o ścianę i po problemie przynajmniej będę pewny że nie jest ładnie
Też coś myślałem nad zmianą lamp w Moim 600 napisze do kolegi co w angli siedzi czy nie ma tam jakis bajerków do 600 i chciałem kolegę EquinoX podpytać trochę o modyfikacje
A poza tym dzisiaj rozklejałem i przyciemniałem lampy z mazdy mx-6
I tak przymierzyłem na szybko do R to ładnie by pasowały bebeszki z tych lamp no ale tam jest soczewka więc dalej zostaje temat polerowania szkła bleee
to szkło własnie lipa ja mam soczewki całe lampy z mazdy 626 i tez tak myślałem nawet te od mazdy juz rozkleiłem ale boja sie ze rozbiore moje cos sie !@!$# i znowu bede szukał lamp z miesiac do roverka w dobrej cenie a te moje od angola ładnie świecą jak jade przez las to mrugają mi długimi bo myśla ze ja jade na takich heh
to szkło własnie lipa ja mam soczewki całe lampy z mazdy 626 i tez tak myślałem nawet te od mazdy juz rozkleiłem ale boja sie ze rozbiore moje cos sie !@!$# i znowu bede szukał lamp z miesiac do roverka w dobrej cenie a te moje od angola ładnie świecą jak jade przez las to mrugają mi długimi bo myśla ze ja jade na takich heh
jak masz od angola to może mrugają bo ich oślepiasz ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum